Hirdetés
Archivum

Január eleji nagy összefoglaló az Amerikában tanuló magyar lányok meccseirõl:

:

Hirdetés

Legutóbbi összefoglalónk óta több mérkõzést is játszottak a magyar lányok az Egyesült Államokban, hiszen megkezdõdtek a konferencia küzdelmek. Következzen január elsõ nagyobb lélegzetvételû egyetemi összefoglalója.

A Duquesne négy gyõzelmet szerzett a legutóbbi összefoglalónk óta. A Dayton, a George Mason, a Fordham és a Rhode Island gárdáját múlták felül. Szamosi Amadea mindegyik találkozón ponterõsen játszott, a Dayton ellen 17 pont, 7 lepattanó, a George Mason ellen 13 pont, 5 lepattanó, a Fordham ellen 23 pont, 9 lepattanó, a Rhode Island ellen pedig dupla-dupla 23 pont és 10 lepattanó került a neve mellé. Kuttor Enikõ a Dayton ellen 8 perc alatt 4 pontig jutott, emellett pedig a Fordham ellen két percet töltött a pályán.

A Florida International University három vereséget jegyzett, a Florida Atlantic, a Western Kentucky University és a Marshall gárdájával játszottak. Hegedûs Janka a Florida Atlantic és a Marshall ellen 12-12, a WKU ellen pedig 22 pontot jegyzett.

Az Oral Roberts University négy meccset játszott, egy vereség (Western Illinois) és három gyõzelem (Indiana University – Purdue, South Dakota, North Dakota). Balla Dorottya a kétszer 3, egyszer pedig 6 pontot ért el ezeken a mérkõzéseken átlagban kicsivel több, mint 10 perc játék alatt.

Az Armstrong State University egy gyõzelmet és négy vereséget jegyzett. Az USC Aiken elleni siker alkalmával Barta Brigi 14 ponttal és 4 lepattanóval vette ki a részét a gyõzelembõl, míg a vereségek alkalmával az Augusta University elleni 18 pontot és 6 lepattanót kell kiemelni.

A West Virginia State University mérlege az elmúlt idõszakból egy gyõzelem (Shepherd University) és három vereség (West Liberty University, Wheeling Jesuit University, Fairmont State University). Szörényi Laura rendkívül ponterõsen játszott. A West Liberty ellen 20, a Fairmont ellen 18, a Shepherd ellen 21 pont került a neve mellé.

Az East Carolina University színeiben Csutorás Fanni két vereség (University of South Florida, Tulane) és egy gyõzelem (University of Central Florida) részese volt. A legeredményesebb meccse a South Florida elleni találkozón elért 4 pontja volt Csutorásnak.

Vukov Szonja a Highland Community College színeiben három nagy különbségû gyõzelem alkalmával is vezérként teljesített csapatában: 30, 18 és 22 pontos teljesítményekkel.

A San Jacinto-North Collage színeiben Udvardi Sarolta két januári meccsen lépett pályára, a Bossier Parish elleni gyõzelem alkalmával 4 pont, a Trinity Valley elleni vereség során pedig 3 pont került a neve mellé.

A Darthmouth pedig egy meccset játszott ebben az idõszakban, melyen Szabó Fanni nem lépett pályára.

Hirdetés