Hirdetés
Archivum

Január közepén lesz a riói olimpia kosaras felvezetõ tornája:

:

Hirdetés

A 2016-os riói olimpia szervezõbizottsága és a FIBA a közelmúltban jelentette be, hogy 2016. január 15. és 17. között kerül sor az ötkarikás játékok kosaras teszteseményére, mely egy négycsapatos nõi torna lesz.

Minden olimpiát megelõzõ 150-200 napban már a játékok helyszínén a különbözõ sportágakban tesztversenyeket rendeznek. Kosárlabdában ez hagyományosan egy mini-torna szokott lenni, ahol a versenynaptárban kiszemelt idõponttól, illetve a házigazda nemzet szövetségének döntésétõl függõen szerepel a férfi vagy a nõi szakág. A brazilok végül egy nõi torna mellett döntöttek, melyen a hazaiak mellett Ausztrália, Argentína és Venezuela vesz részt.

A mezõnybõl házigazdaként a brazilok és Óceánia-bajnokként az ausztrálok résztvevõi az olimpiai tornának, míg Argentínára és Venezuelára júniusban még selejtezõ vár. Mindenhol javában zajlanak a bajnoki küzdelmek, így várhatóan egyik válogatott sem tud legerõsebb keretével pályára lépni, de a megszólaló szakemberek szerint így is hasznos erõpróbára van kilátás. Hiszen nagyon szûkösek a lehetõségek a válogatott összetartások tekintetében. Ráadásul a braziloknak és az ausztráloknak nem csak a „tisztes helytállás” lesz a cél Rióban.

Hirdetés