Hirdetés
Archivum

Japán ellen az Universiade második játéknapján



:

:

Hirdetés

A magyar válogatott csütörtökön 17 óra 30 perctõl Japán ellen lép pályára a 2019-es Universiade második játéknapján. Nem vár könnyû feladat a mieinkre.

Fotó: MEFS

Fotó: MEFS

A magyar válogatott nagy csatában 56-54-re alulmaradt Csehországgal szemben az elsõ mérkõzésén. Ez azt jelenti, hogy a nyolc közé jutás szempontjából az esélyek életben tartásáért gyõzelmi kényszerben lép pályára japán ellen Horváth József együttese. A japánok 63-48-ra múlták felül Ukrajnát. Mindkét csapat sok hibával fejezte támadásait, de a japánoknak az extra védekezés kifizetõdött. Végül 23 eladott labdába kényszerítették bele riválisukat. Lényegében a félidõre eldöntötték a meccset, így a szakmai stábjuk mély rotációt tudott alkalmazni. 23 percnél többet egyetlen játékosuknak sem kellett a pályán töltenie.

A japánok egy alacsony szerkezetû együttessel érkeztek, 173 cm az átlagmagasságuk. A mieinknél ugyanez a szám 181 cm. A keretük két generációra épül. Az egyik az a csapat, amelyik a 2014-es U17-es Világbajnokságon éppen a mieinkkel negyeddöntõzött. Az akkori bronzérmes magyar együttesbõl is többen itt vannak, Aho Nina, illetve Kuttor Enikõ. Emellett a 2017-es U19-es Világbajnokságon negyedik helyezett válogatottjuk több tagjával is találkozhatunk. A japánoknak ez a csapata szerepelt tavaly az Ázsia-bajnokságon. Egy összeszokott, sok nagy tornát megjárt alakulattal találkozunk tehát.

A helyszínrõl Magyar Bianka is elmondta lapunknak, hogy a japánok a klasszikus ázsiai stílust hozzák. Keményen védekeznek, hatalmas tempót diktálnak és rengeteg mezõnykísérlettel dolgoznak. Általában a mindenkori magyar válogatottaknak nem szokott feküdni az ázsiai stílus. Ritkán találkoznak játékosaink ezzel a harcmodorral, nehéz alkalmazkodni hozzá. Ettõl függetlenül a magassági fölény kihasználásával és a szerdainál lényegesen kevesebb hibával, jobb helyzetkihasználással kialakítható szoros meccs. A 21 eladott labda és a kihagyott ziccerek, 29%-os lett a magyar lányok mezõnymutatója, bosszulták meg magukat a csehek ellen.

A küzdésre nem lehetett panasz szerdán és erre az erényre ezúttal is szükség lesz. Fejben, illetve lábbal is bírni kell a japán tempót. A csehek ellen 24 támadólepattanónk volt, kétszer annyi, mint riválisunknak. Ez most is nagy fegyver lehet, ahogy a szerzett labdák is. A csehek ellen 11 ilyen jött össze. Lehet esély tehát a bravúrra. Mi nagyon szurkolunk!

Hirdetés