Hirdetés
Archivum

Japán ellen folytatja felkészülési meccseit Szerbia:

:

Hirdetés

Az Európa-bajnoki címvédõ szerb válogatott számára immár az 5. hét kezdõdik meg a 2017-es csehországi kontinenstornát megelõzõ felkészülési idõszakban. Ezen a héten Japánnal vívnak három mérkõzést a szerbek. A helyi szövetség honlapja Nevena Jovanovicot kérdezte.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Természetesen Jovanovic is hangsúlyozta, amit minden szerb játékos, hogy kiváló a hangulat és a csapategység a válogatottban. Azzal kapcsolatban, hogy az Európa-bajnokságig hátralévõ idõben és a japánok elleni meccseken mi lenne legfontosabb, Jovanovic diplomatikusan így válaszolt: „Elsõsorban az, hogy egészségesek maradjunk. Tekintve, hogy voltak kisebb sérülések és még egyik meccsen sem tudtunk teljes összeállításban játszani. Még van egy kis idõ az Európa-bajnokságig, hogy még jobban összecsiszoljuk a játékunkat.”

Nevena Jovanovicot az öltözõ hangulatfelelõsének tartják, ami nem is olyan egyszerû feladat. „Valóban ezt mondják rólam, ami nem olyan könnyû itt a felkészülés alatt. Egy kis vicc, közös nevetés azonban mindig könnyebben átsegít minket a nehéz pillanatokon.” – mondta a válogatott klasszisa, akit kérdeztek a három csoportellenfélrõl, Franciaországról, Szlovéniáról és Görögországról.

„Franciaország egy jól ismert ellenfél. Ahogy nálunk, úgy náluk is hiányzik néhány játékos a korábbi évekhez képest. Ez azonban nem csökkenti az erejüket. Szlovénia egyre jobb lesz, bizonyították, hogy megérdemelten jutottak ki. Görögország pedig nehéz ellenfél, ráadásul velük játsszuk az elsõ meccset, ami mindig egyfajta speciális teher.” – fogalmazott Jovanovic, aki marad Franciaországban. A Basket Landes csapatától a bajnoki címvédõ Villeneuve-d’Ascq-hoz igazolt. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy jól érezte magát Franciaországban és szeretett volna maradni. A Villeneuve-d’Ascq mellett az Euroliga-szereplés lehetõsége szólt.

Szerbia június 8-án, 9-én és 11-én mérkõzik Japánnal Belgrádban.

Hirdetés