Hirdetés
Nagyvilág

Japán ellen kezdenek Amanda Zahuiék:

:

Hirdetés

Csütörtökön a belgiumi Oostende városában is megkezdődik az olimpiai selejtező-torna. Ebben a négyesben Belgium mellett Japán, Svédország és Kanada szerepel. A több korábban hazánkban játszó klasszist felvonultató svédek Japán ellen debütálnak.

Részletes beharangozónkban is kiemeltük, hogy a belgiumi torna mezőnyében a tokiói olimpia házigazdája Japán is ott van. Rendelkeznek kvótával, így ebből a csoportból mellettük a két legjobb eredményt elérő gárda szerez indulási jogot az ötkarikás játékok kosárlabda tornájára.

A svédeknél bár kapitányváltás történt azóta, az olasz Marco Crespi vette át az irányítást, de a nyári Európa-bajnokságon látott keret sokban nem változik. Mindössze két helyen módosult a csapat.

A váz nem változott nyárról. Ezt a Szlovéniában sokat fejlődő Paulina Hersler és a sérülésből visszatérő Nathalie Fontaine egészíti ki. Az edzőtáborban a bő keret minden tagja remek formát mutatott. Bátran állíthatom, hogy soha ilyen éles verseny nem volt a csapatba kerülésért.

– nyilatkozta Fredrik Joulamo csapatmenedzser.

A svédek Japán ellen kezdenek. A két nemzetnek ez lesz az első tétmeccse egymás ellen. 2013 nyarán vívtak egy felkészülési találkozót. Szombaton Kanada, vasárnap Belgium ellen folytatják a tornát.

A svéd válogatott keretét Farhiya Abdi, Binta Drammeh, Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Nathalie Fontaine, Louice Halvarsson, Paulina Hersler, Kalis Loyd, Klara Lundquist, Regan Magarity, Ellen Nystrom és Amanda Zahui alkotja az olimpiai selejtezőn.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés