Hirdetés
Archivum

Japán megverte Fehéroroszországot a franciák VB felkészülési tornáján:

:

Hirdetés

Villeneuve d’Ascq városában csütörtöktõl szombatig Japán, Fehéroroszország, Kanada és a rendezõ franciák mérik össze erejüket egy felkészülési torna keretében. A hónap végén rajtoló világbajnokságra készülõ nemzeti csapatok találkozói az elsõ játéknapon kisebb meglepetéseket szállítottak. Az európai szemmel teljesen ismeretlen Japán megverte Fehéroroszországot, míg a kanadaiak 35 percen át egál meccset játszottak a gallokkal.
 

A torna nyitó meccsén Japán és Fehéroroszország csapott össze. Az európaiakat nem kell bemutatni senkinek, de japán nõi válogatottjáról ritkán hallani, így az õ szereplésünkre mindenképpen érdemes odafigyelni a hétvégén.

Az elsõ találkozón az ázsiaiak nem kicsit meglepték Veremeenko-ékat. Az elsõ negyedben igazi dobópárbaj alakult ki, mely után 25-24-re vezetett Japán. A második 10 percben Asami Yoshida és Takada vezetésével fokozatosan elhúzott a messzirõl jött gárda és a szünetben már 51-39-re vezettek. A fehéroroszok a 15 perces pihenõ alatt sem találtak magukra, így a harmadik periódus végére is maradt a jelentõs különbség (67-56). Az utolsó negyedet az európaiak egy 15-0-s rohanással indították, mely után 67-71-re átvették a vezetést. Az elõny nem tartott sokáig, a beszámolók szerint minden fontos pontot a japánok szereztek a végjátékban, így a lefújás pillanatában 81-74 állt az eredményjelzõn.
 

A japánoknál Yoshie Sakurada és Asami Yoshida 14-14 ponttal járult hozzá a gyõzelemhez, míg a vesztes csapatból a 22 egyésgig jutó Anastasiya Veremeenko emelkedett ki.

A nap másik mérkõzése is cifrán alakult. A rendkívül fiatal kanadai csapat kellemetlen perceket okozott a hullámzó teljesítményt nyújtó galloknak. A pontszegény elsõ negyedben 8-1-gyel indítottak a hazaiak, de az elsõ percek lelkesedése után megtorpantak és így 13-8-at mutatott az óra 10 perc játék után. A második negyedben 13-11-re is felzárkóztak a vendégek, de a félidõre ismét elléptek a franciák (27-18). A harmadik periódusban állandósulni látszódott a differencia, amikor szinte a semmibõl elkezdett hibázni Pierre Vincent hölgykoszorúja. A labdaeladások megbosszulták magukat és negyedik szakasz felénél 44-41-ra jöttek fel a tengerentúliak. Az utolsó 5 percet azonban ismét megnyomták a franciák és végül 65-44-re diadalmaskodtak.

A franciáknál Sandrine Gruda és Jennifer Digbeu bizonyult a legeredményesebbnek 11-11 pontjával.
 

Eredmények

Japán – Fehéroroszország 81-74
Franciaország – Kanada 65-44

Hirdetés