Hirdetés
3x3

Japán nyerte az U23-as 3×3-as Világbajnokságot:

:

Hirdetés

Megismétlődött a tavalyi döntő párosítása az U23-as 3×3-as Világbajnokságon. Ezúttal azonban Japán legyőzte Oroszországot és felért a korosztály csúcsára.

Fotó: FIBA.Basketball

Japán a negyeddöntőben 22-9-re verte Hollandiát, míg Oroszország 21-6-ra Németországot. A másik ágon a negyeddöntők legkiegyenlítettebb meccsén 18-17-re múlták felül a franciák a házigazda kínaiakat. Fehéroroszország pedig 21-10-re Mongóliát.

Az elődöntőben Oroszország 16-11 arányban bizonyult Franciaországnál. Japán szintén 16 pontig jutott, de ők csak 9-et kaptak a fehéroroszoktól. Így jött a döntő, mely során fordulatos csatát követhettünk és végül 19-14-re nyertek a japánok. A bronzmeccsen pedig Franciaország 20-14-es sikert aratott Fehéroroszország felett.

A Világbajnokság MVP-je a japán válogatott irányítója Mai Yamamoto lett. Mellette az All-Star trióba került a franciák pontfelelőse Victoria Majekodunmi és az orosz Ekaterina Polyashova. Esetében érdemes kiemelni, hogy itt nálunk Budapesten az U23-as Nemzetek Ligája szuperdöntőjén MVP-nek választották.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés