Hirdetés
Archivum

Japánban a belga válogatott:

:

Hirdetés

Május 17-én kezdte a felkészülést a 2018-as Világbajnokság negyedik helyezettje Belgium a 2019-es Európa-bajnokságra. A küldöttségük Japánba utazott, ahol egyhetes összetartás és két felkészülési meccs vár rájuk.

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats

Belgiumban nagy várakozások elõzik meg az Európa-bajnokságot. Emma Meesseman és Kim Mestdagh vezetésével a jelenlegi alapcsapatuk a csúcsidõszakában jár a pályafutását tekintve és ennek a megkoronázása lenne egy 2020-as olimpiai szereplés. Ehhez az elsõ lépcsõfok, hogy az elsõ hatban végezzenek a kontinenstornán. A hivatalos célkitûzésként is ezt fogalmazták meg a szakmai stáb felé, melyet ezúttal is a hazájában tavaly az év edzõjének választott Philip Mestdagh vezet.

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats

A keretük még lehet teljes, hiszen Emma Meesseman és Kim Mestdagh WNBA kötelezettségeknek tesz eleget és a tervek szerint Spanyolországban – az edzõtábor második szakaszába fordulva – június 6-án csatlakoznak. Ott van viszont az edzõtábor kezdetén Ann Wauters, aki edzésben töltötte az elmúlt hónapokat és ha csak pár percre is, de a sajtóhírek szerint tétmeccsen is terhelhetõ. Nyilván ennek felmérése is cél lesz a felkészülési találkozókon. Wauters estében a személye, jelenléte, kisugárzása is kulcsfontosságú.

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats

Fotó: Facebook.com/thebelgiancats

Magyar kötõdés a belga válogatottban Julie Vanloo, aki az elmúlt évadot a PEAC-nál töltötte. Érdemes kiemelni, hogy a belgáknál a 2018-as Világbajnoksághoz képest lesz honosított. A Castors Braine együttesénél hosszú évek óta kiválóan teljesítõ 33 éves, 185 cm magas amerikai Celeste Trahan-Davis is segíti a munkájukat. A belgák június 3-ig tartózkodnak Japánban. Május 31-én és június 2-án játszanak felkészülési meccset a hazaiakkal. Egy átfogó együttmûködés keretében keltek útra, így többek között iskolásoknak nyilvános edzéseket, közönségtalálkozókat is rendeznek a részvételükkel.

Hangulatvideók a látogatásuk elsõ két napjáról

Hirdetés