Hirdetés
Archivum

Japánnal vív negyeddöntõt pénteken a magyar válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a kora délutáni órákban Angola 88-48-as legyõzésével bejutott a minszki U17-es Világbajnokság negyeddöntõjébe. Eldõlt, hogy a négy közé jutásért pénteken a riválisunk Japán lesz.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A japánok 82-73-ra gyõzték le nagy ellenfelüket Kínát. Érdekes mérkõzés volt, egy tipikus ázsiai presztízsrangadót láthattunk. Az elsõ percekben fej-fej mellet haladtak a csapatok, majd 16-12-es kínai vezetés után a japán együttes 11-0-val zárta az elsõ negyedet. A 23-16-ról induló második etaptól végig elõrébb jártak, de nem tudták leszakítani a hatalmasat küzdõ, bár sokat hibázó kínaiakat.

A rengeteg mezõnykísérletet hozó és nagy iramú elsõ félidõ végén 51-42-es elõnyben volt Japán válogatottja. A harmadik negyedben a kínai együttes többször is felzárkózott 2-3 pontra, fordítani azonban nem tudtak. Az utolsó 10 percnek 61-58-ról futottak neki a felek. Itt a japánok fölénye érvényesült, több jó egyéni teljesítménnyel az utolsó 5 percbe érve ismét 10 egységgel jártak elõrébb és behúzták a gyõzelmet.

A japán csapatból a korábbi évek korosztályos eseményein is remeklõ erõcsatár Sakura Noguchi emelkedett ki, aki 17 pontot és 13 lepattanót ért el. A válogatottjuk legjobbjának számít Minszkben, 15.3-as „efficiency” értékkel rendelkezik. Mellette még hárman jutottak 10 egység fölé Kína ellen. Közülük a villámgyors bedobó, Maika Miura nevét kell kiemelni. A szerdai sikerük alkalmával 15 pontot ért el, az egész tornára vetítve pedig 11.5 pontos átlaga van a 166 cm magas játékosnak. 

Japán egy évvel ezelõtt az U16-os Ázsia-bajnokságon ezüstérmet szerzett Ausztrália mögött, de Kínát megelõzve. A minszki keretük is erre az együttesre épül. Összességében a szereplésük az elõzetes várakozásoknak megfelelõen alakul. Nagy csatában alulmaradtak Franciaországgal szemben, de simán verték a házigazda Fehéroroszországot és Kolumbiát a csoportkörben. A nyolcaddöntõben pedig Kína sem okozott gondot nekik.

A mérkõzés statisztikája ITT érhetõ el

Hirdetés