Hirdetés
Európa

Játék nélkül lett Belgium bajnoka a Namur:

:

Hirdetés

Szerdán este rendezték volna a belga bajnoki döntőt a Castors Braine és a Basket Namur Capitale között. A találkozó a Covid miatt elmaradt, a Namur megkapta a bajnoki címet.

Őrült rájátszás volt Belgiumban, ahol a veretlenül menetelő és a tapasztalt légiósokat foglalkoztató Castors Braine terveit a Covid teljesen felülírta. Az elődöntő párharcot már úgy zárták le, hogy három játékosuk pozitív teszt miatt nem tudott pályára lépni. Nem sokkal később ötre nőtt ez a szám és emiatt a szövetség a döntő első két meccsét törölte, majd úgy határozott, hogy szerdán egy mérkőzésen dől el a bajnoki cím sorsa. A döntőben a Castors Braine ellenfele a Namur lett volna. A két csapat egymás elleni meccseit az alapszakaszban az utóbbi hét év bajnoka – az idén 20-ból 20 mérkőzést behúzó – Castors Braine nagy fölénnyel nyerte és természetesen favoritok lettek volna a fináléban.

A döntő mérkőzés előtt 48 órával a Castors Braine tájékoztatta a szövetséget a csapatnál tapasztalható akkori állapotokról, egészen pontosan arról, hogy öt bevethető felnőtt játékosuk maradt. A Castors Braine nem akart kockázatot vállalni, főleg, hogy edzeni sem tudtak és jelezte, hogy nem lépnek pályára. A klub javasolt egy szombati dátumot, addigra már többen szabadultak volna a karanténból. Azonban a csapatok által elfogadott versenykiírástól, melynek értelmében április 30-ig befejezik a bajnokságot, a belga szövetség nem akart eltérni. Mivel a play-off előtt minden klub képviselője elfogadta azt a szabályt, ha egy csapat az adott párharc egyetlen meccsére sem tud kiállni, akkor a másik fél nyeri azt, így a fináléban a szövetség versenybizottságának nem volt választása. A szerdára kiírt döntő mérkőzést a Namur játék nélkül megkapta és ezzel 2013 után ismét bajnok lett – olvasható a belga szövetség honlapján megjelent közleményben.

Hirdetés