Hirdetés
Európa

Javában folyik a tervezés Olaszországban:

:

Hirdetés

Pénteken ülésezett az olasz női liga elnöksége. A sportvezetők a kosárlabda élet újraindításáról egyeztettek.

Olaszországban két ütemben zajlanak az egyeztetések. Pénteken a liga elnöksége tanácskozott, jövő csütörtökön pedig az első és a másodosztályú klubok vezetőivel kiegészülve lesz egy nagyobb értekezlet.

A hivatalos közlemény szerint a liga elnöke Massimo Protani a lehető legjobb megoldások megtalálása érdekében arra figyelmeztetett: “a józan ész és az egységes kiállás alapvető fontosságúak egy olyan nehéz időszakban, mint amilyet jelenleg tapasztalunk.” Olyan megoldáson dolgoznak, melyek a klubok, a sportolók, a szakemberek és a női kosárlabda rajongók igényeit is kielégítik.

Az elnökségi ülésen elfogadták az első terveket, amelyekkel a klubokat gazdasági szempontból segítik. Itt a cél, hogy a lehető legkisebb terheket rakják a sportági szereplők vállára. Vélhetően ezekről a tervekről csütörtök után már többet fogunk látni.

Létrehoznak egy munkacsoportot, melyben a liga és a klubok vezetői is helyet kapnak. Ennek a feladata lesz a sportág újraindításának az előkészítése. A liga közleménye azzal zárul, hogy vissza kell térni ahhoz a szenvedélyhez, ami a világjárvány előtt jellemző volt, de szem előtt tartva a biztonsági szempontokat.

Hirdetés