Hirdetés
Archivum

Javában zajlik a March Madness:

:

Hirdetés

A hétvégén megfelezõdött a mezõny a bajnoki címért küzdõ csapatok között az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának legmagasabb osztályában. Az elsõ kör nem hozott meglepetéseket, a legmagasabbab rangsorolt csapatok gond nélkül vették az akadályt.

A philadelphiai régióban a Connecticut a Hartford együttesével játszott és gyõzött 75-39 arányban. A találkozó Tiffany Haynes remeklésérõl szólt, de talán árulkodóbb adat, hogy Geno Auriemma együttese 47-23-ra nyerte a lepattanó harcot.

A dayton-i régióban a Tennesse 99-34-re ütötte ki a Stetson alakulatát. Itt elképesztõ dobóformát mutatott a Tennesse, amit ráemeltek az bement, ezzel a jóval alacsonyabban rangsorolt ellenfelüknek az életkedvét is elvették. A találkozón a gyõztes csapatból rengeteg kiemelkedõ egyéni teljesítményt láthattunk. Közülük is külön megemlítendõ a dupla-duplát elérõ center Glory Johnson (14 pont, 10 lepattanó) produkciója.

A Stanford játszotta az elsõ helyen kiemeltek közül a legszorosabb mérkõzést. Õk a spokane-i régióban az UC Davis-t verték 86-59-re. A Stanfordnál természetesen Jeanette Pohlen remekelt.

A dallasi régióban a Baylor játszott a Prairie View gárdájával. Itt a Baylor 66-30-ra gyõzött, méghozzá Brtitney Griner nagyszerû teljesítményének (17 pont, 8 lepattanó) köszönhetõen.

A teljes eredménylista és az ágrajzok
/Az ábra a képre kattintva nagy felbontásban is elérhetõ/

Hirdetés