Hirdetés
Utánpótlás

Javában zajlik a Soproni Darazsak Sportakadémia Kampuszának építése:

:

Hirdetés

Közel 4000 négyzetméteren kerül megvalósításra Sopronban a Darazsak Sportakadémia Kampusza.

Az épületegyüttes a Papréti műemléképület értékvédő rekonstrukciójával valamint új épületszárnyak felépítésével 2025 nyarán nyithatja meg kapuit.

A soproni női kosárlabdázás otthona épül.

– fogalmazott Molnár Balázs, a sportakadémia ügyvezetője a Soproni Téma videós riportjában, mely betekintést enged a jelenleg is zajló munkálatokba.

A kampuszban egyebek mellett helyet kap egy 60 fős kollégium 2-3 ágyas elhelyezéssel, önálló vizesblokkokkal. Emellett sportmenza és kávézó is szolgálni fogja a sportolók megfelelő táplálkozását. A tervek szerint minden igényt kielégítő 100 fős előadóterem, tanulószobák relaxációs, egészségügyi és sportdiagnosztikai központ továbbá irodák is kialakításra kerülnek.

Államilag elismert akadémiaként a minőségi élutánpótlás-képzés a feladatunk. Amellett, hogy válogatott sportolókat, kosárlabdázókat neveljünk, legalább annyira fontos, hogy egészséges, jó életvitelt folytató diákok nevelésében tudjunk közreműködni. Valamennyi funkció ezen elvek mentén kerül kialakításra és megálmodásra ebben az épületben. Azt gondoljuk, ha ez elkészül, akkor maradéktalanul segíteni fogja ezen célok megvalósítását.

– összegzett Molnár Balázs.

Az alábbiakban pedig tekintsünk be az építkezés kulisszái mögé:

Hirdetés