Hirdetés
USA

Javított a Lynx, nagy lehetőséget szalasztott el a Sky

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra a WNBA legutóbbi játéknapján a legszorosabb mérkőzést a Minnesota Lynx és a Chicago Sky vívta. A Lynx nagy csatában 83-81-es győzelmet aratott.

Fordulatos összecsapás volt, ahol bár rövid időre 12 ponttal is ellépett a Lynx, de a Sky mindig felzárkózott. Így történt ez az utolsó három percben is, amikor 76-64 után nagy hajrába kezdtek. Egészen pontosan 38 másodperc volt hátra, amikor Allie Quigley triplájával 83-81-re visszajött a Sky.

A következő akciónál a Lynx hibázott, így 21 másodperce maradt a chicagói alakulatnak az egyenlítésre vagy a fordításra. Háromszor támadtak ezért. Courtney Vandersloot kétszer próbálkozott betöréssel, de mindkét kísérlete leperdült a gyűrűről. Időkérést követően pedig 0.8 másodperccel a vége előtt egy alapvonali bedobásból Gabby Williams került helyzetbe, de az ő kísérlete is lejött.

A Lynx gárdájában a 20 pont, 10 lepattanós dupla-duplát jegyző Napheesa Collier lett a legeredményesebb. Ott volt már a keretben a nevezettek között Erica McCall, de lehetőséget még nem kapott. A Sky nyolc bevethető játékossal állt ki. A Sopronba érkező Gabby Williams ezúttal 4 pontot jegyzett 3 gólpassz és 2 lepattanó mellett. Allie Quigley 11, Courtney Vandersloot 16 egységig jutott.

Eredmény

Minnesota Lynx – Chicago Sky 83-81 (21-18, 17-16, 19-20, 26-27)

Statisztika ITT

Fotó: WNBA