Hirdetés
Archivum

Javított mérlegén a Prága:

:

Hirdetés

A gyenge kezdés után kezd magára találni a nemzetközi porondon az USK Prága. Lubor Blazek együttese a Szpartak Moszkva múlt heti legyõzése után ezúttal a VICI Aistes otthonában diadalmaskodott, így két veresége mellé begyûjtötte második gyõzelmét is.

Hamar döntésre akarta vinni Kaunasban a mérkõzést a Prága. 4 perc után 4 – 16-ra vezettek a csehek Elhotova és DeLisha Milton-Jones remeklésének köszönhetõen. Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a Prága elõnye, másfél perccel a negyed vége elõtt 18 – 23-ra felzárkóztak a hazaiak. A játékrész hajrája azonban ismét a vendégeké volt, így megnyugtató 20-29-es állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A második szakasz nem hozott nagy változásokat, állandósult a 10 pont környéki különbség. A cseheknél Whalen és Vitecková is beszállt a ponttermelésbe, ráadásul védekezésben sikerült hibákra kényszeríteniük a hazaiak legjobbját, Ausra Bimbaitét. A szünetben így 39-50 állt az eredményjelzõn.

A harmadik etapban végleg eldõlt a találkozó sorsa, miután 17 ponttal is ellépett a Prága és a tetemes elõnyük a negyedik negyed kezdetére sem csökkent. Az 51 – 66-ról induló utolsó 10 percben komoly izgalmakat nem láthatott a nívós férfi mérkõzéseken edzõdött kaunasi publikum. A vége 72-83 lett.

A gyõztes csapatból Vitecková bizonyult a legeredményesebbnek 21 pontjával, de Milton-Jones is 18 ponttal járult hozzá a sikerhez, illetve Whalen és Elhotova neve mellé is 16-16 egység került. A litvánoknál még a szoros védekezés ellenére is Ausra Bimbaite volt a legjobb (20 pont, 5 lepattanó).

Eredmény

VICI Aistes – ZVVZ USK Prága 72 – 83 (20-29, 19-21, 12-16, 21-17)

Hirdetés