Hirdetés
Archivum

Javuló játékkal szoros vereség a fehéroroszoktól:

:

Hirdetés

Szombaton ismét összemérte az erejét Székesfehérváron a magyar és a fehérorosz válogatott. A péntekinél minden tekintetben jóval szorosabb, kiélezettebb összecsapás kerekedett, melynek végén a vendégek 53-31-es sikert arattak.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

A mérkõzés elején válogatottunk került lépéselõnybe, hat ponttal is vezettek a mieink. A játékrész végére azonban fordítottak a fehéroroszok és 18-15-ös elõnybe kerültek. A második etapban 28-20-nál jegyezhettük a legnagyobb elõnyt a vendégeknél, akik távolról extrán dobtak. A félidõig öt triplát értékesítettek. A nagyszünetben 31-27-re mentek a fehéroroszok. A mienknél Studer Ágnes 10 pontját, 3 lepattanóját kell kiemelni.

A harmadik negyed pontszegényebb játékot hozott, mely során 31-31-nél egyenlítettünk. A játékrész végén Lelik és Horti találatai gondoskodtak a vezetésünkrõl. Az utolsó 10 percben váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A hajrában a vendégek legismertebb játékosa Anastasiya Verameyenka és Határ Bernadett kosárváltása után még megnyílt az esély a gyõzelemre. Végül azonban 53-51-re nyertek a fehéroroszok. A számszerû eredménynél viszont fontosabb, hogy sikerült elõrelépni péntekhez képest. A legeredményesebb a 11 pontos Dubei Debóra lett.

Eredmény

Magyarország – Fehéroroszország 51-53 (15-18, 12-13, 11-5, 13-17)


Statisztika

Hirdetés