Hirdetés
Archivum

Jekatyerinburg – Orenburg kupadöntõ lesz Oroszországban:

:

Hirdetés

Ahogy az várható volt, egy nagyon sima és egy izgalmas összecsapást hoztak az Orosz Kupa csütörtöki elõdöntõi Jekatyerinburgban. Az elsõ találkozón az Orenburg nagy csatában, de szinte végig vezetve megérdemelten verte a Szpartak Moszkvát, míg a hazaiak könnyedén gázoltak át a Novoszibirszken.

A program helyi idõ szerint délután 4 órakor a Szpartak Moszkva és az Orenburg összecsapásával indult. Fordulatos küzdelmet láthatott az a 2000 nézõ, aki már az elsõ találkozóra is kilátogatott. Az elsõ etapban nagyon bekezdett az Orenburg és 30-19-re el is húztak riválisuktól. A második negyed viszont teljesen a fordítottja volt az elsõnek. Ezt a szakaszt 9 ponttal Pokey Chatman együttese nyerte és 2 pontra faragták a hátrányukat a szünetre.
 

A harmadik negyedben egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól. Fej-fej mellett haladtak a hölgyek, bár végig az Orenburg volt lépéselõnyben. A negyedik etap is kiegyenlített játékot hozott, az utolsó 2 percnek 81-78-as orenburgi vezetésrõl futottak neki a gárdák. A végjátékban Charles egy sikeres büntetõje után már 82-78-ra is ment a története elsõ kupadöntõjébe vágyakozó hölgykoszorú. Taj McWilliams azonban két sikeres büntetõvel 2 pontra szépített, de mielõtt örültek volna Pokey Chatmanék, jött Olga Ovcharenko és 1 perccel a lefújás elõtt újra 4 pontosra, 84-80-ra növelte csapata elõnyét.

Az utolsó percben Petrovics büntetõjével még felzárkózott 84-82-re a Szpartak Moszkva, sõt 20 másodperccel a lefújás elõtt az egyenlítéséért vagy a vezetésért támadtak. Taj McWilliams ekkor egy tiszta triplát hibázott, majd a lepattanót Osipova sem tudta feltenni. Ezt követõen jött a menetrendszerinti személyi hiba, ami után Charles egy büntetõt értékesített. 85-82-nél 10 másodperce maradt az egyenlítésre a négyszeres EuroLiga gyõztesnek, de idõkérés után sem tudtak dobóhelyzetet kialakítani és így az utolsó másodpercben Sue Bird vállalt el egy lehetetlen triplát. 85-82-re nyert az Orenburg, akik a látottak alapján teljesen megérdemelten ünnepelhettek gyõzelmet maroknyi szurkolótáboruk társaságában.

A gyõztes csapat legjobbja a 20 pontos Sapova és a 19 pontos Charles volt. A másik oldalon Korstin 18 és Sonja Petrovics 14 pontja emelhetõ ki.

Helyi idõ szerint este 7 órakor következett a Jekatyerinburg és a Novoszibirszk találkozója. Erre az összecsapásra 4053 nézõ volt kíváncsi. A szépszámú szurkolóseregnek nem is kellett csalódnia a látottakban. Itt már egy negyed után 24-11-re mentek a hazaiak, a szünetben pedig már 20 pont felett volt a differencia. A Jekatyerinburg végül 99-48 arányban diadalmaskodott Stepanova 19 és Arteshina 18 pontjának köszönhetõen.

A pénteki döntõben a Jekatyerinburg az Orenburggal találkozik, míg a Szpartak Moszkva és a Novoszibirszk mérkõzik a bronzéremért.

A nap krónikájához hozzátartozik, hogy a két mérkõzés között az Orosz Olimpiai Bizottság Fair-play díjjal tüntette ki Oxana Rakhmatulinát. Az egykori klasszis visszavonulása után immár a válogatott mellett dolgozik.

Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 99-48


Nagyezsda Orenburg – Szpartak Moszkva Vidnoje 85-82

/a mérkõzés felvétele ITT megtekinthetõ/

Hirdetés