Hirdetés
Archivum

Jekatyerinburg-Szpartak Moszkva finálét rendeznek Oroszországban:

:

Hirdetés

Az Orosz Bajnokságban az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok második felvonásai izgalmas csatákat hoztak. Az Kurszk és az Orenburg is közel volt a Jekatyerinburghoz, illetve a Szpartak Moszkvához, igaz gyõzniük nem sikerült. Az április 24-én kezdõdõ fináléban így újra összecsap a két sztárcsapat.

Az alapszakaszgyõztes Jekatyerinburg a Kurszk együtteséhez látogatott. Most a kurszki gárda nem követte el azt a hibát, mint az elsõ összecsapáson, amikor 5 perc alatt 10 pontos hátrányba kerültek és onnan kellett zárkózniuk. Ezúttal az elsõ negyed végén még 1 ponttal a hazaiak jártak elõrébb. A második negyedben is sokáig vezetett a Kurszk és Gruda villanásai után csak a szünet elõtti percekben vette át a kezdeményezést Gundars Vetra gárdája.

A 34-37-es vendég vezetésrõl induló harmadik periódusban már nem volt kérdés, hogy melyik együttes a jobb. Ekkor percrõl perce növelte elõnyét a Jekatyerinburg és lassan 10 pont fölé hízott a differencia. A negyedik etapban sokáig nem forgott veszélyben a vendégek sikere, azonban 61-71-nél kicsit korán ünnepeltek az uráliak sztárjai, így 67-71-re feljött a Kurszk 1 perccel a lefújás elõtt. Ennél közelebb már nem kerültek a hazaiak, a vége 67-73 lett. A gyõztes csapat legjobbjának a 24 pontos Pondexter bizonyult.

A Szpartak Moszkva még jobban megizzadt az Orenburggal. Itt az elsõ 20 percben 4 pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki a gárdák között. A félidõben 37-39-re mentek Pokey Chatman tanítványai, majd a harmadik negyed végéhez közeledve az Orenburg lépett meg 51-46-ra. A negyedik szakaszban azonban visszavette az irányítást a Szpartak Moszkva és 56 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt Sue Bird duplája után, 59-61-nél úgy tûnt, hogy a maguk javára fordítják a találkozót.

20 másodperc sem volt már vissza, amikor Veramejenka kiegyenlített. Mivel az utolsó támadásból a Szpartak Moszkva nem talált a gyûrûbe, így jöhetett a ráadás. A hosszabbításban kijött a vendégek nagyobb rutinja és Sue Birdék ha nagy nehézségek árán is, de 68-70-re behúzták a gyõzelmet.

Az Orosz Bajnokság döntõje április 24-én kezdõdik. A párharc az egyik fél harmadik gyõzelméig tart majd. A lebonyolítás az oroszoknál is 2-2-1-es rendben történik, azaz a pályaválasztó Jekatyerinburg otthonában rendezik az elsõ két meccset és ha szükséges, akkor a mindent eldöntõ ötödik összecsapást.

Eredmények


Dinamo Kurszk – UMMC Jekatyerinburg 67:73

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Jekatyerinburg javára.


Nagyezsda Orenburg – Szpartak Moszkva Vidnoje 68:70

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Szpartak Moszkva javára.

Hirdetés