Hirdetés
Archivum

Jekatyerinburgban szerepel keddtõl a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A 3×3-as felnõtt válogatottunk kedden és szerdán Jekatyerinburgban a FIBA 3×3 Women’s Series negyedik állomásán szerepel. 10 órától élõképes közvetítés mellett szurkolhatunk a magyar lányoknak.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Két héttel vagyunk az emlékezetes ezüstérmet hozó amszterdami 3×3-as Világbajnokság után és máris újra a pályán láthatjuk a felnõtt válogatottunkat. Károlyi Andrea együttese ugyanis kedden bemutatkozik a FIBA – idei évre életre hívott – versenysorozatában, a FIBA 3×3 Women’s Series jekatyerinburgi állomásán. Sokszor hírt adtunk már arról, hogy a nemzetközi szövetség és a szervezõbizottságok egyeztetései elhúzódtak, így rendkívül késõn írták ki a sorozatot a 2019-es szezonra. Ennek megfelelõen a már kialakult versenynaptárral rendelkezõ válogatottak, mint például a magyar is, már nem tudtak változtatni a programjukon. Ennek köszönhetõ, hogy a mieink az elsõ három fordulót (Chengdu, Torino, Poitiers) kihagyták. A sorozat elsõdleges feladata, hogy pontgyûjtési lehetõséget kínáljon a résztevõknek. A korábbi interjújában Károlyi Andrea is elmondta lapunknak, hogy itt még a Világbajnokságnál is bõkezûbben osztják a ranglista pontokat.

A sorozatba hatfõs bõ kereteket lehet nevezni. A világbajnoki négyes mellett Böröndy Vivien és Szabó Petra szerepel a FIBA felé leadott névsorban. A magyar válogatott a Világbajnokságon látott felállásához képest egy játékost cserélt. Jekatyerinburgban Cyesha Goree, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra mellett Böröndy Vivien képviseli hazánkat. Medgyessy Dórának lekötött nyaralása volt erre az idõszakra, így még jól megérdemelt pihenõ-idejét tölti. Válogatottunk Csehországgal, Fehéroroszországgal és Mongóliával került egy négyesbe. A két európai riválisunk jobban játékban van, hiszen mindkét gárda a hétvégén a sorozat franciaországi állomásán szerepelt. Ráadásul Poitiers városában a csehek meg is nyerték a tornát. Az ottani keretükhöz képest egyet cseréltek. Szintén szerepeltek Franciaországban a fehéroroszok is. Õk is egy helyen változtattak.

A magyar válogatott fõ versenye a 2019-es szezonban változatlanul a debreceni Európa-bajnokság, de a FIBA 3×3 Women’s Series is eredményorientált szemléletet követel meg. Akár a 4-5. helyezés is kulcsfontosságú lehet az olimpiai kvalifikáció menetében. Kedden 10 órától Csehország, déltõl Mongólia lesz a rivális. Szerdán déltõl pedig a fehéroroszok ellen zárjuk a csoportkört. A másik négyesben a házigazda oroszok mellett a franciák, Románia és USA szerepel. A csoportból az elsõ helyezett alanyi jogon elõdöntõs. A négy közé jutásért a 2-3. helyezettek keresztbe játszanak. A mérkõzések az alábbiakban élõben követhetõek:

Hirdetés