Hirdetés
Európa

Jekatyerinburgi erődemonstráció az Orenburg ellen:

:

Hirdetés

Csütörtökön teljes fordulót rendeztek az orosz élvonalban. Az UMMC Jekatyerinburg a játéknap rangadóján 88-63-ra kiütötte a Nagyezsda Orenburgot.

Nagy várakozás előzte meg az UMMC Jekatyerinburg és a Nagyezsda Orenburg összecsapását, de nem volt egy súlycsoportban a két gárda. Már a 30-15-ös első negyedben eldőltek a lényeges kérdések. A második szakaszban a 27-28 pontot is elérte a differencia a felek között. A félidőben 51-23 állt az eredményjelzőn.

Fotó: basket.ugmk.com

A 19 pontot,  közte öt triplát jegyző Allie Quigley vezetésével a Jekatyerinburg magabiztosan őrizte előnyét. A válogatott szünet után maximálisan kiszolgálták a közönségüket. Az Orenburg nem találta a fonalat. Yvonne Turner-nek például 23 perc alatt egyetlen mezőnykísérlete sem ért célt. Az utolsó 15 perc kiegyenlítettebb játékával kerülték el a még nagyobb kiütést. A Jekatyerinburg így is 88-63-as sikert aratott és egyértelművé tette, hogy a téli időszakra magasabb fokozatra kapcsolt. Quigley mellett Brittney Griner 17, Emma Meesseman 16 pontot ért el.

A további eredményeket tekintve a Dinamo Kurszk Natalia Anoikina 18 és Elizaveta Shabanova 16 pontjával 98-56-ra verte az MBA Moszkvát. Magabiztos győzelmet ünnepelhetett a Krasznojarszk, de nem hibázott a Novoszibirszk sem.

Eredmények

Jeniszej Krasznojarszk – Dinamo Moszkva 82-45
Dinamo Novoszibirszk  – Szpartak Noginszk 79-74
UMMC Jekatyerinburg – Nagyezsda Orenburg 88-63
Dinamo Kurszk – MBA Moszkva 98-56

Hirdetés