Hirdetés
Archivum

Jelena Antic és Barnai Judit az NKE-Csata új igazolásai:

:

Hirdetés

Az NKE-Csata a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Jelena Antic és Barnai Judit szerzõdtetésével erõsítette meg a keretét. Részletek a klub közleményében.

Fotó: NKE-Csata - csatabasketball.hu

Fotó: NKE-Csata – csatabasketball.hu

Forrás: NKE-Csata Sajtóközlemény – csatabasketball.hu

A karácsonyi idõszak alatt az NKE-Csata vezetõsége nem pihent sokat, csapatunk erõsítésén fáradoztak, jó eredménnyel. Az Euroliga tapasztalattal rendelkezõ Jelena Antic és a magyar válogatott Barnai Judit érkezik együttesünkhöz!

Az okokról, hogy miért volt szükség a játékosokra és miért rájuk esett a választás, vezetõedzõnket, Tursics Krisztiánt kérdeztük. ” Úgy láttam, hogy a csapatnak szüksége volt megújulásra és új impulzusra. Egyrészt, hogy jobb, kiválóbb edzésmunkát végezhessünk mint eddig, másrészt, hogy a fiatal játékosok tudjanak azáltal fejlõdni, hogy érkezik kettõ, rutinos játékos.”

A vezetõség ennek megfelelõen egyeztetett játéksokkal az elmúlt idõben, végül két emberre szûkült a kõr. “Barnai Juditot nem hiszem, hogy be kell mutatni. Magyar válogatott játékos, aki fiatal kora ellenére már komoly rutinnal és tapasztalattal rendelkezik. Szükségünk volt egy olyan 4-5-ös poszton bevethetõ játékosra, aki védekezésben is erõs és szellemiségében is beleillik a csapat kémiájába. Véleményem szerint személyében sikerült megtalálni a legjobb megoldást. Bízom benne, hogy nagyon jó játékot tud majd nyújtani, és hasznos tagja lesz a csapatunknak.”

“Emellett 3-as posztra is kerestem egy játékost, aki mentalitásban és rutinban lendíteni tudna a csapaton, de fontosnak tartottam, hogy rendelkezzen nemzetközi tapasztalattal is. Jelena személyében találtam meg ezt az embert, aki mind emberileg, mind szakmailag egy olyan profi játékos aki elõre fogja lendíteni a csapatot. Az is mellette szólt, hogy a fiatalok nagyon sokat tudnak tõle tanulni edzéseken, amit késõbb a mérkõzéseken kamatoztathatnak majd. Úgy érzem, most jutottunk el oda, hogy teljes a keretünk, a magyar és külföldi játékosok aránya jó, és minden pozícióban van kihez nyúlni, velük tudunk hétrõl-hétre minõségi munkát végezni. Ezzel azt gondolom, a fejlõdésünk is fel fog gyorsulni.”

Most pedig ismerkedjünk meg frissen igazolt játékosainkkal:

Barnai Judit: Az 1994-ben született center a válogatott oszlopos tagja, korábban az MTK Budapest, a Vasas Akadémia, majd ELTE-BEAC Újbuda játékosa volt. Utolsó állomáshelyérõl igazolt az idei évben a PEAC-Pécs csapatához, ahol 21.9 játékpercet átlagolt, magabiztos teljesítménnyel. Utolsó mérkõzését éppen ellenünk játszotta a pécsi csapatban, 16 perc alatt 8 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt osztott ki. Judit 4-5-ös poszton vethetõ be, rendkívül magabiztosan védekezik, támadásban pedig uralja a palánk alatti területet.
Jelena Antic: 1991-ben született Szkopjéban, ahol a Vardar Mladinec csapatában kezdte meg karrierjét. Késõbb az Egyesült Államokba a Liberty Flames egyetemi csapatban edzõdött, ezt követõen tért vissza Európába, ahol több országban is megfordult. Euroligás csapatok meghatározó embere volt, többszörös szerb bajnok és kupagyõztes. Jelena elsõsorban 3-4-es poszton vethetõ be, igazi vezéregyéniség, a csapattal annak ellenére megtalálta az összhangot, hogy csak rövid ideje tartózkodik Budapesten.

Sok sikert kívánunk nekik csapatunknál!

Hajrá NKE-Csata!

Forrás: NKE-Csata Sajtóközlemény – csatabasketball.hu

Hirdetés