Hirdetés
Archivum

Jelena Baranova az Orenburg együttesébe szerzõdött:

:

Hirdetés

Igazi világsztárt szerzõdtetett a Nagyezsda Orenburg. A január 28-án már 38. életévét betöltõ Jelena Baranova ugyanis a szezon végéig elkötelezte magát a kazah határ melletti város kirakatcsapatához.

1991-ben még a Szovjetunió színeiben Európa Bajnokságot nyerõ Baranovát a 2000-es évek elején Európa legjobb játékosaként tartották számon. 2002-ben az orosz ezüstéremmel végzõdõ világbajnokságon a torna ALL-Star csapatába is bekerült, 2003-ban pedig EuroLigát nyert a Jekatyerinburggal. Ekkor az EuroLiga négyes döntõ legértékesebb játékosának is megválasztották.

Baranova azon kevés európai sztár közé tartozik, akik a tengerentúlon is szép karriert futottak be. Az orosz csillag 209 WNBA mérkõzésen lépett pályára (ebbõl 178 alkalommal kezdõként) és a mai napig a liga egyik legjobb európai légiósaként tartják számon.

Az Orenburg jelenleg az orosz bajnokság harmadik helyén áll, 6 gyõzelemmel és 3 vereséggel.  A klubnál Baranovára elsõsorban az Európa Kupa küzdelmeiben számítanak, ahol az Orenburg mindenképpen szeretné kijavítani a számukra oly balul sikerült tavalyi EuroLiga kalandot.

A hatszoros orosz bajnok klasszis hétfõn este be is mutatkozott új csapatában. A Chevakata 87-71-es legyõzésébõl 23 perc játék alatt 5 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét.

Hirdetés