Hirdetés
Nagyvilág

Jelena Brooks: csak a saját játékunkra fogunk koncentrálni:

:

Hirdetés

Csütörtökön elrajtolnak az olimpiai selejtezők. Az első játéknap egyik legjobban várt mérkőzése, amikor Belgrádban 20 órától összecsap Szerbia és az Egyesült Államok.

A szerb válogatott hazai pályán szerezhet olimpiai kvótát a hétvégén. Ahogy arra részletes beharangozónkban is igyekeztünk rávilágítani, nem lesz könnyű dolguk. A csoportjukban USA mellett Mozambik és Nigéria található. A világbajnok kvótával rendelkezik és mellettük a két másik legjobb szerepelhet Tokióban.

Tisztában vagyunk azzal, hogy kivel fogunk játszani csütörtökön este és azt is tudjuk, hogy milyen összeállításban jöttek. Teher nélkül fognak játszani, mert már biztos a helyük az olimpián. Mi maximálisan a saját játékunkra fogunk koncentrálni, hogy kijavítsunk minden minden hibát a hétvégi Nigéria és Mozambik elleni mérkőzések előtt.

– fogalmazott Jelena Brooks a szerb szövetség honlapjának, aki Rióban négy éve 15 ponttal a szerbek legeredményesebbje volt az Egyesült Államok elleni csoportmeccsen.

A csapatkapitányhoz csatlakozott Marina Maljkovic vezetőedző is. “Ők a világ legjobbjai, ezzel mindenki tisztában van. Alkalom lesz arra, hogy felmérjünk hol tartunk ellenük. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy ideális alkalom kijavítani a felmerülő hibákat a legfontosabb meccsünk előtt. Nigéria és Mozambik ellen mindent ki kell adnunk magunkból.” – fogalmazott az edzőnő.

USA és Szerbia kétszer találkozott eddig. A 2016-os riói olimpiát részben érintettük, akkor 110-84-re nyert az Egyesült Államok, míg a 2014-es törökországi Világbajnokságon 94-74-re.

Fotó: KSS.rs

Hirdetés