Hirdetés
Európa

Jelena Brooks és Marina Maljkovic értékelése Szerbia vasárnapi sikere:

:

Hirdetés

Az olimpiai selejtezők záró napján Szerbia 76-48-ra legyőzte Mozambikot és ezzel kvalifikálta magát a 2020-as tokiói olimpia női kosárlabda tornájára. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

“Csodálatos érzés hazánk történelmét tovább írni, ráadásul tehettük ezt családunk, saját szurkolóink előtt hazai pályán.” – kezdte visszatekintését Jelena Brooks, a szerb válogatott csapatkapitánya, klubszinten a Sopron Basket játékosa. “Nehéz tornán vagyunk túl, de tudtuk előre, hogy mi vár ránk. Nem könnyű felkészülni egy közös edzéssel egy ilyen selejtezőre. Nagyon örülök, hogy két fontos meccset tudtunk nyerni. Természetesen gratulálok Mozambiknak a nagyszerű küzdelemhez és saját csapatomnak a nagyszerű tornához.”

Marina Maljkovic így foglalta össze gondolatait a mérkőzés után: “Gratulálok Mozambiknak , keményen harcoltak. Összességében egy jó tornát zártunk a női kosárlabda szempontjából. Azt nem mondom, hogy ezt a mai meccsünket élmény volt nézni, de aki kicsit is ismeri a sportág erőviszonyait, nagyjából ilyenre számított. Nagyon nehéz meccsünk volt szombaton este Nigériával és komoly kihívás a játékosoknak egy ilyen szoros naptár mellett mindössze egy közös edzéssel. Csak arra koncentráltunk, hogy elérjük második olimpiai szereplési lehetőségünket, ami nagyon nagy dolog egy olyan kis nemzetnek, mint Szerbia.” – jelentette ki az edzőnő.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés