Hirdetés
Európa

Jelena Brooks és Sonja Vasic köszöntése Belgrádban:

:

Fotó: KSS

Hirdetés

A tokiói olimpiával lezárult egy korszak a szerb női kosárlabdában, Jelena Brooks és Sonja Vasic visszavonult a nemzeti csapattól. A két klasszis játékost szombaton este a Szerbia – Ausztrália világbajnoki selejtező előtt köszöntötte a Szerb Kosárlabda Szövetség (KSS).

Az ünnepségen Jelena Brooks és Sonja Vasic egy-egy bekeretezett mezt vehetett át, melyen a szám a felnőtt válogatottban lejátszott tétmeccseikre utal. A játékosokat Predrag Danilović, a szerb szövetség elnöke és Ana Jakovic, a női szakágért felelős alelnök köszöntötte. Mellettük megtisztelte az ünnepséget a jelenlétével Vanja Udovičić, Szerbia ifjúsági és sportminisztere.

Jelena Brooks és Sonja Vasic 2015-ben és 2021-ben Európa-bajnoki címet nyert Szerbiával. 2016-ban olimpiai bronzérmesek voltak. 2019-ben a kontinenstornán bronzérmet szereztek, míg a tokiói olimpián negyedik helyen végeztek.

A 2007-es U18-as Európa-bajnokságtól kezdve a profi karrierjét Sopronban természetesen folytató Jelena Brooks összesen 158 alkalommal lépett pályára szerb színekben az összes válogatott összes meccsét nézve és ezeken 1867 pontot szerzett. Sonja Vasic 102 találkozón 1132 pontot ért el.

Fotó: KSS

Fotó: KSS

Fotó: KSS

Hirdetés