Hirdetés
Archivum

Jelena Milovanovic 12 pontja és a szerbek nagy hajrája:

:

Hirdetés

Megnyerte második csoportmeccsét is a társ-házigazda Szerbia a 2019-es Európa-bajnokságon. Óriási hajrával Oroszországot 77-63-ra múlták felül.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Csalóka a végeredményben megjelenõ nagy különbség. A szerbek ugyan kiválóan kezdtek és a második szakaszban 10 pont felett vezettek. Sõt, még a félidõben is 41-32 állt az eredményjelzõn. A harmadik negyedben azonban az oroszok 49-49-nél egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A záró szakaszban sem alakult ki nagy különbség. Bár a hazaiak fölénye rajzolódott ki, de még másfél perccel a vége elõtt 67-63-nál is felcsillant a remény az oroszok elõtt.

Döntõ pillanatokban jött elõbb Ana Dabovic, majd Jelena Milovanovic triplája. Ezekkel 73-63-ra módosult az állás és ekkor biztosította be a sikert a házigazda. Dabovic végül 16 ponttal zárt, míg Milovanovic 12 egységig jutott. Aleksandra Crvendakic faultproblémáékkal (is) küzdve 2 ponttal zárt, Nevena Jovanovic neve mellé 6 pont, 2 lepattanó került, míg Maja Skoric statisztikai lapján 2 pont, 2 lepattanó szerepel.

Hirdetés