Hirdetés
Archivum

Jelena Milovanovic a visszatérésrõl, Sopronról és a szerb esélyekrõl:

:

Hirdetés

Az Európa-bajnokság szünnapján a FIBA munkatársai Jelena Milovanovic (Brooks) visszatérésérõl készítettek egy részletes összeállítást. Az õsztõl ismét Sopronban játszó szerb klasszis hat héttel ezután, hogy életet adott gyermekének, már a válogatottal edzõtáborozott.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

„Mindig is tudtam, hogy képes leszek rá.” – ezekkel a szavakkal kezdte az Európa-bajnokság hivatalos honlapján olvasható nagyinterjúját Jelena Milovanovic. „Mindent megtettem, amit állapotom adott szakaszában engedtek. Nem fért bele túl sok kihagyás. Igazság szerint jól éreztem magam és így ettõl függetlenül pihenhettem egy kicsit állapotom késõi szakaszában, ami kellett ahhoz, hogy megfelelõen feltöltõdjek.”

„Szülés után két héttel már újra a pályán voltam. A cardio terhelést néztük és azt, hogy miként reagál a szervezetem, ha a vérnyomás, a pulzus visszatér arra a szintre, ami ilyenkor szükséges. Hat héttel a szülés után pedig már a válogatottal voltam. Napról napra dolgoztunk csapatként, hogy formába kerüljek és elérjem azt a szintet, ami egy ilyen tornához szükséges.” – összegzett Milovanovic, aki köszönetet mondott a szerb szövetségnek, amiért a családja ott lehetett vele végig a felkészülés alatt és most az Eb-n. „Teljes az életem.” – tette hozzá.

A gyermek érkezése megváltozatta, új emberré tette és friss energiákat is adott neki. Erre szükség is volt. A szerbek a halálcsoportban Fehéroroszországot és Oroszországot verték. Az elsõ meccsen a fehéroroszok ellen nagyon idegesen és pontatlanul játszottak. Az oroszok ellen már élesebben teljesítettek. „Örülök, hogy végre megmutathattuk miért dolgoztunk május eleje óta. Tudtuk, hogy az az orosz meccs más lesz, mint az elsõ napi. 40 percen át koncentrálva szereztük meg a gyõzelmet. A fõ cél továbbra 2020 és Tokió.” – jellemezte a játékot.

Jelena Milovanovic visszatér Sopronba õsztõl. „A Sopron legnagyobb szurkolója vagyunk, de idegesítõ csak nézni az Euroliga meccseket kívülrõl úgy, hogy nem tudom segíteni a csapatot a pályán. Mindenki tudta, hogy a Jekatyerinburg és a Kurszk kiemelkedik, így két helyért ment a küzdelem a Final Four-ban és jó látni, hogy ebbõl az egyiket a Sopron újra elérte. Ki tudja mit hoz a jövõ. Új játékosok, új edzõ érkezett.”

Hirdetés