Hirdetés
Archivum

Jelena Milovanovic az év erõcsatára az Euroligában:

:

Hirdetés

A FIBA közönségszavazásán Jelena Milovanovic-ot választották a 2017/2018-as Euroliga szezonban az év erõcsatárának. Gratulálunk!

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A nemzetközi szövetség (FIBA) idei közönségszavazásán immár a harmadik soproni sikert ünnepelhetjük. Korábban az év irányítójának Yvonne Turner-t, míg az év bedobójának Aleksandra Crvendakic-ot választották. Az év ötösébõl még egy név ismert, az év védõje Maya Moore lett. 

Jelena Milovanovic kiemelkedõ Euroliga szezont teljesített, a motorja volt a Sopron Basket menetelésének. Ezt megkoronázta az Euroliga elõdöntõjének utolsó másodperceiben elért triplája, amivel a Sopron Basket legyõzte a YDÜ gárdáját és bejutott a fináléba.

A számokat nézve Jelena Milovanovic a januári kézsérülése miatt végül 15 mérkõzésen lépett pályára idén a legrangosabb európai kupasorozatban. Ezeken az átlaga 28.7 perc alatt 12.6 pont, 4.4 lepattanó és 2.1 gólpassz volt.

A FIBA közönségszavazásából még két kategória van hátra. A szurkolók megválaszthatják a legjobb centert, illetve késõbb az év edzõjét is. Itt a Sopron Basket mestere Roberto Iniguez is érdekelt.

Videó: Jelena Milovanovic legemlékezetesebb megmozdulásai az idei szezonban

Hirdetés
Hirdetés