Hirdetés
Archivum

Jelenetõs erõsítések Sepsiszentgyörgyön:

:

Hirdetés

A Romániában immár négyszeres bajnok és négyszeres kupagyõztes Sepsi-SIC jelentõs erõsítéseket jelentett be a hivatalos honlapján. Chrissy Givens, Andra Mandache és Orbán Nicolette csatlakozik az együtteshez. Az elmúlt évad keretébõl hatan hosszabbítottak: a montenegrói Jovana Pa¹iæ, a szerb Kristina Topuzoviæ, illetve a csapatkapitány, Annemarie Gödri-Pãrãu, Ioana Ghizilã, Kovács Renáta, Demeter Nóra és Mîrne-Nagy Ildikó. Részletek a sepsiszentgyörgyi klub közleményében.

Fotó: FIBA.BasketballFotó: FIBA.Basketball

Forrás: Sepsi-SIC hivatalos honlap
 

A négyszeres bajnok és négyszeres kupagyõztes Sepsi-SIC három új játékossal kötött szerzõdést, így csatlakozik csapatunkhoz Chrissy Givens, Andra Mandache és Orbán Nicolette, továbbá az elõzõ idénybõl hét kosárlabdázóval hosszabbítottunk.

A külföldi játékosok közül marad a montenegrói Jovana Pa¹iæ és a szerb Kristina Topuzoviæ, valamint a következõ szezonban is zöld-fehérben játszik a csapatkapitány, Annemarie Gödri-Pãrãu, Ioana Ghizilã, Kovács Renáta, Demeter Nóra és Mîrne-Nagy Ildikó. A stáb körében nincs változás, a lányokat továbbra is Zoran Mikes vezetõedzõ irányítja, a másodedzõ szerepét Samuilã Zoltán tölti be, a gyógytornász Bartók Botond és a sportigazgató Rusz István.

Chrissy Givens neve nem ismeretlen a kosárlabda-kedvelõk körében, hiszen a 33 éves amerikai már játszott a Nemzeti Ligában, Târgoviște csapatával ötször, az Aradi ICIM együttesével pedig egyszer nyert bajnokságot. A 180 centiméter magas kosárlabdázó az elõzõ három idényben a spanyol élvonalban érdekelt Perfumerias Avenida játékosa volt, melynek mezében kétszer ünnepelhetett bajnoki címet, három kupa- és három Szuperkupa- gyõzelmet is begyûjtött, valamint az elmúlt idényben az Euroligában is játszott. Givens az elmúlt idényben a spanyol bajnokságban és kupában összesen 35 mérkõzésen lépett pályára a Perfumerias Avenida mezében, átlagban 7.7 pontot szerzett, 3.4 lepattanót gyûjtött és 2.3 gólpasszt osztott ki, illetve az Euroligában 14 meccsen játszott.

Az alacsonybedobóként és erõcsatárként is bevethetõ kosárlabdázó a macedón válogatottban is szerepelt az Európa-bajnoki selejtezõsorozatban, az említetteken kívül pedig korábban megfordult a török Botasspor Adana, a fehérorosz BK Minszk és a görög Sony Athinaikos csapatában is. Givens eddig 181 mérkõzésen lépett pályára a román élvonalban, ahol átlagban 17.6 pontot szórt, 7.9 lepattanót gyûjtött és 3.4 asszisztot jegyzett.

Andra Mandache az elmúlt két idényben a Szatmárnémeti VSK játékosa volt, a partiumi csapattal két bajnoki döntõben és két Román Kupa-fináléban maradt alul csapatunkkal szemben. Az elmúlt idényben 33 mérkõzésen lépett pályára a román pontvadászatban, átlagban 11,2 pontot szerzett, 5,6 lepattanót gyûjtött és 2.3 gólpasszt osztott ki. A 185 centiméter magas, 38 éves játékos alacsonybedobóként és erõcsatárként is megállja helyét, eddigi pályafutása során öt román bajnoki címet nyert, négyet az Aradi ICIM, egyet a Târgoviște mezében. Az aradi születésû kosárlabdázó korábban játszott az olasz La Spezia, Acetum Cavezzo, Porto San Giorgio, Gea Magazzini Alcamo, Reyer Venezia, San Giovanni, a magyar Szeviep Szeged, a spanyol Extrugasa és a francia Cote d’Opale Basket Calais és a Clermont-Ferrand színeiben. A román válogatottal 2001-ben és 2007-ben Európa-bajnokságon szerepelt.

A 19 éves, erõcsatárként és centerként bevethetõ Orbán Nicolette a Nagyváradi CSU együttesétõl érkezik Sepsiszentgyörgyre, korábban játszott még a Kolozsvári U mezében. Az elmúlt idényben 11 mérkõzésen szerepelt a kincses városbéli csapatnál, 15 meccset pedig a partiumi gárdánál játszott. Kolozsváron átlagban 7.4 pontot és 7.1 lepattanót jegyzett, míg Nagyváradon 11.5 pontot és 9.2 lepattanót átlagolt.

„Az elõzõ idénybõl hét játékossal hosszabbítottunk szerzõdést, továbbá csatlakozik Chrissy Givens, Andra Mandache és Orbán Nicolette. Még szükségünk van játékosokra, így továbbra is azon dolgozunk, hogy minõségi kosárlabdázókat igazoljunk, hiszen a következõ idényben is három fronton szerepelünk. A bajnokságban és a Román Kupában címvédésre törekszünk, továbbá az Európa-kupában szeretnénk továbbjutni a csoportból. Emellett a nyáron részt veszünk a három-három elleni bajnokságban, mivel a szakszövetség kötelez, illetve ebben a kiírásban is van Román Kupa. Fontos megemlíteni, hogy klubunk két szakosztállyal bõvült, ugyanis Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa birkózó és kerékpáros szakágat létesített, mivel támogatni kívánják a helyi sportolókat, így a jövõben többek között Incze Kriszta és Szabó Norbert is a Sepsi-SIC színeiben versenyezhet. A kosárlabda szakosztályban a felnõtt csapat mellett több, mint 100 gyerekkel dolgozunk, akik négy korosztályban szerepelnek, az asztalitenisz szakosztályban a Szuperligába jutásra pályázó felnõtt együttes mellett utánpótlással is foglalkozunk” – mondta Rusz István sportigazgató.

Forrás: Sepsi-SIC hivatalos honlap

Hirdetés
Hirdetés