Hirdetés
Európa

Jelentősen megerősödik a Basket Landes, Valériane Ayayi hazatér Prágából:

:

Hirdetés

A Basket Landes a hivatalosan felületein megerősítette a francia sportsajtóban napok óta kész tényként kezelt hírt, mely szerint Valériane Vukosavljević (Ayayi) elkötelezte magát a klubhoz.

A 103-szoros válogatott 26 éves Valériane Vukosavljević pályafutása elején 2012 és 2014 között már erősítette a Basket Landes gárdáját. Legutóbb az USK Praha csapatában remekelt. A márciusban felfüggesztett Euroliga szezon során 11,9 pontot, 5,5 lepattanót és 4,1 gólpasszt átlagolt.

A francia válogatottban és a WNBA-s Connecticut Sun együttesénél is számításba vett Valériane Vukosavljević (Ayayi) három évre írt alá az új klubjához.

A Landes megerősítette, hogy Celine Dumerc még egy évet vállalt a profik között. A klasszis irányító mellett szerződéssel rendelkezik a következő évadra Miranda Ayim, Marie Eve Paget és Aby Gaye.

Franciaországban úgy nyilvánították befejezettnek a bajnokságot, hogy végeredményt nem hirdettek. Ugyanakkor a nemzetközi kupás csapatokat meghatározták. A Landes az Európa Kupában bizonyíthat.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés