Hirdetés
Archivum

Jelentõsen megerõsödik a DVTK görög Európa Kupa ellenfele:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK az Európa Kupában találkozik a görög bajnok Olympiacos együttesével. A görög csapat jelentõsen megerõsödik, csütörtökön mutatták be legújabb szerzeményüket az amerikai Lynetta Kizer-t. Mellette két rutinos válogatott játékost is hazacsábítottak. Áttekintjük az eddigi igazolásaikat.

A legújabb szerzeményük a 193 cm magas Lynetta Kizer sokak számára ismerõs lehet, hiszen a 2013/2014-es szezonban szerepelt Kassán és ekkor a Közép-európai Ligában magyar csapatok ellen is pályára lépett. Az elmúlt évadban pedig a Galatasaray-t erõsítette az amerikai center és az Euroligában 14 pontot, 7.3 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt.

Fotó: olympiacos.org

Fotó: olympiacos.org

Az Olympiacos igazán nagy fogása azonban a következõ szezonra az, hogy a két legrutinosabb és legmagasabban jegyzett görög válogatott játékost haza tudta csábítani. Styliani Kaltsidou hét évet töltött Franciaországban, legutóbb a Lille csapatában szerepelt és aktív részese volt annak, hogy a klub az Európa Kupa döntõjébe jutott, a francia bajnokságban bronzérmes lett. A legjobb éveit pedig a Bourges együttesében teljesítette, akikkel háromszor nyert francia bajnokságot.

Fotó: olympiacos.org

Fotó: olympiacos.org

Az immár 37 éves Evanthia Maltsi-t talán senkinek sem kell bemutatni, a 2009-es lettországi Európa-bajnokság MVP-je számtalan nagy csapatban megfordult. Az utóbbi szezonokat már Törökországban töltötte, de elõtte az USK Praha vagy éppen a CCC Polkowice Euroligás gárdáját is erõsítette.

Emellett egy 22 éves görög válogatott játékost is visszahoztak kölcsönbõl Styliani Fouraki személyében. Az elmúlt évadban veretlenül bajnokságot nyerõ vezetõedzõvel Eleni Kapogianni-val pedig hosszabbítottak.

Az látszik, hogy a nemzetközi szerepléshez igyekeznek rutinosabb játékosokat szerzõdtetni, ugyanakkor nehéz meghatározni, hogy ez milyen játékerõt jelenthet. Azt azért mindenképpen figyelembe kell venni, hogy Kaltsidou, de különösen Maltsi igencsak a pályafutása utolsó harmadában jár.

Hirdetés