Hirdetés
Magyarország

Jessica Kuster a DVTK új játékosa:

:

Hirdetés

Az elmúlt időszakban zajló, a DVTK kosárlabdázóinak keretének megerősítését célzó tárgyalások eredményeképp a szezon hátralévő részében piros-fehérben folytatja pályafutását Jessica Kuster – adta hírül a klub honlapja.

Az 1992-ben született amerikai játékos legutóbb hazájában szerepelt, a nemrégiben életre hívott Athletes Unlimited USA ligából érkezik Miskolcra. Mivel február 27-én még mérkőzésen lépett pályára Las Vegasban, így abszolút meccsben van a több poszton is, bedobóként és erőcsatárként is bevethető játékos.

A magyar liga sem teljesen ismeretlen számára, hisz a 2016-2017-es szezonban a PEAC-Pécs csapatát erősítette. Abban a szezonban összesen 20 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a találkozókon 17,5 pontot és 7,4 lepattanót átlagolt 25,5-ös teljesítmény index mellett. Érkezésével bővülnek Völgyi Péter vezetőedző rotációs lehetőségei, ami a megerőltetőnek ígérkező rájátszásban fontos tényezőt jelenthet a csapat szereplésében.

– Jessica személyében egy magyarországi körülményeket jól ismerő, jó szellemiségű légióssal sikerült megerősíteni a keretünket – mutatta be új játékosát Völgyi Péter vezetőedző. – A beépítésére rövid idő áll rendelkezésre, érkezésével bővülnek a rotációs és taktikai lehetőségeink, valamint többfelé fog oszlani az a fizikális teher, amivel meg kell küzdenünk a playoff sűrű programja során.

Hirdetés