Hirdetés
Archivum

Jewell Loyd extrájával seattle-i bravúr Phoenixben:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra három mérkõzéssel folytatódtak a WNBA küzdelmei. A játéknap legkiemelkedõbb teljesítménye Jewell Loyd nevéhez fûzõdik, aki 30 ponttal, közte az utolsó másodpercekben a sorsdöntõ találattal vezette gyõzelemre a Seattle Storm gárdáját.

A Storm 81-80-as gyõzelmet aratott a Phoenix Mercury otthonában. Fordulatos mérkõzés volt, hiszen a Mercury 23-12-es elsõ negyeddel kezdett és úgy nézett ki, hogy akár magabiztosan végig is vihetik ezt az elõnyüket. A félidõre azonban megfelezte a hátrányát a Storm és a harmadik negyed közepén Sue Bird büntetõivel 51-50-nél a vezetést is átvették. Innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok.

A záró szakasznak 61-58-as phoenix-i elõnyrõl vágtak neki a felek. Az utolsó percekben mindkét gárda elõtt adódtak gyõzelmi esélyek. Az utolsó két percbe érkezve 80-77-re vezetett a Mercury Dupree büntetõivel, de a hazaiak többször nem voltak eredményesek. Loyd 40 másodperccel a lefújás elõtt 80-79-re hozta fel a csapatát, majd 2.9 másodperccel a lefújás elõtt szerezte a gyõztes találatot. Az utolsó akcióból már nem volt kidolgozott helyzete a Mercury-nak.

Az elmúlt szezonban az év újoncának választott Jewell Loyd 30 ponttal zárta a találkozót. Az gyõztes kosár videón az alábbiakban látható:

A másik két pályán érvényesült a papírforma. A Los Angeles Sparks a 19 pontos Kristi Toliver vezérletével 97-67-re kiütötte a Washington Mystics alakulatát. Az Indiana Fever pedig szintén végig vezetve 94-85-re verte az Atlanta Dream gárdáját. Devereaux Peters és Shenise Johnson is 12-12 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

Eredmények és statisztika

Los Angeles Sparks – Washington Mystics 97-67
Atlanta Dream – Indiana Fever 85-94
Seattle Storm – Phoenix Mercury 81-80

Hirdetés