Hirdetés
Archivum

Jewell Loyd hosszabbított Salamancában:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államok válogatottjával õsszel világbajnoki címet szerzõ irányító Jewell Loyd hosszabbított a Perfumerías Avenida Salamanca együttesével.

Fotó: Perfumerías Avenida Salamanca

Fotó: Perfumerías Avenida Salamanca

Némileg váratlan bejelentésként érkezett csütörtökön a hír, hogy Jewell Loyd az amerikai válogatott és a Seattle Storm klasszisa meghosszabbította szerzõdését Salamancában. Sok európai csapat szerette volna soraiban tudni Loyd-ot, de végül a spanyol bajnoki ezüstérmesnél annyira pozitív élményeket szerzett az elmúlt hónapokban, hogy elkötelezte magát a folytatás mellett.

Loyd a török Botas-nál kezdte az elmúlt évadot, de egy pillanatig nem titkolta, hogy rettenetesen érezte magát a finoman szólva is kaotikus állapotok között mûködõ klubnál. A Törökországból történõ téli távozása után januárban érkezett Salamancába, ahol azóta 15 pont és 3 lepatatnó átlaggal szárnyalt. Silvia Dominguez után a második játékos lett a spanyol alakulatnál, aki az elmúlt szezon keretébõl hosszabbított.

Nyilatkozatában Loyd hangsúlyozta, hogy pályafutása jelenlegi szakaszában nem az anyagi szempontok döntöttek. “Amikor eljöttem Törökországból, azt gondoltam, hogy én soha többet nem akarok az Egyesült Államokon kívül játszani. Szerencsére jött a Salamanca hívása és itt békére leltem. Életem jelenlegi szakaszában elõször is boldog szeretnék lenni. Élvezni akarom a kosárlabdát, nem a pénzért és a hírnévért játszom. Itt meg tudok mindent beszélni az edzõkkel, a társaimmal és fejlõdött a játékom is.” – fogalmazott Loyd a klub honlapjának.

Hirdetés