Hirdetés
Utánpótlás

Jó csapatteljesítmény, de hiányzó vezéregyéniségek – visszatekintés a soproni serdülők országos döntőjére:

:

Fotó: Horváth Enikő / BEAC

Hirdetés

Nyolcadik helyen zárt a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokságban a Soproni Darazsak Sportakadémia együttese.

A sportakadémia növendékei a Gabányi László Sportcsarnokban rendezett „A” döntőben a csoportkörben legyőzték a Szekszárdot és megszorongatták a Vasast.

„Nem játszottunk rossz meccseket.” – mondta lapunknak Stoics Judit vezetőedző, amikor a torna értékelésére kértük. „A csoportkörben elégedett voltam a csapattal, győzelmet is sikerült szerezni. A keresztjátékban a BEAC ellen mindent kiadtunk magunkból és keményen küzdöttünk. Az utolsó napra viszont elfáradtunk fizikálisan és mentálisan egyaránt, a helyosztón így már nem voltak győzelmi esélyeink. Összességében nem tudtunk csodát tenni, az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult a torna.”

Fotó: Horváth Enikő / BEAC

A soproniak a nyolcas döntőben sérülés miatt az egyik kulcsjátékosukat nélkülözni kényszerültek, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni az értékelésnél. Ugyanakkor sok tekintetben az egész szezont jellemző kihívások köszöntek vissza az öt fővárosi összecsapáson.

„Azok a hibák, melyekkel egész évben küzdöttünk, ismét kijöttek. Elmaradtak a kiegyensúlyozott egyéni teljesítmények. Kiszámíthatatlan volt, hogy ki az, akire lehet építeni kulcshelyzetekben. Ideális esetben – még a serdülő korosztályban is – mire elérkezik az országos döntő ideje, ezek a szerepek letisztázódnak. Előlépnek azok a játékosok, akik öt meccsen keresztül képesek stabil teljesítményt nyújtani.” – hangsúlyozta Stoics Judit, majd hozzátette:

„Egymásért küzdve csapatteljesítménnyel jutottunk el az országos döntőig. Az egész évben elvégzett munkánknak köszönhetően fel tudtunk fejlődni egy olyan szintre, amivel a legjobb nyolc között biztosítottuk a helyünket. Ez egyik oldalról természetesen elismerésre méltó. Közben viszont feladatunk beazonosítani azokat a tehetségjegyeket, melyek alapján tovább tudjuk adni a játékosokat az idősebb korosztályba. Ilyen szempontból maradt hiányérzetem.”

Fotó: Horváth Enikő / BEAC

Június elején lezárult a szezon a serdülők számára. Az elmúlt évadban vezető korosztályba tartozók a következő szezontól immár a kadettek között bizonyíthatnak.

„A 2010-es korosztály lép a kadett korcsoportba. A 2011-esek maradnak serdülőben és hozzájuk csatlakozik a 2012-es korosztály. Bízom benne, hogy minden játékosnak adtam útravalót és a feljebb lépők a közös munkánk alatt a kosárlabdából tanultakat a későbbiekben is hasznosíthatják.” – összegzett Stoics Judit.

Hirdetés