Hirdetés
Archivum

Jó egyéni teljesítmények az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

A hétvégén ismét pályára léptek a magyar játékosokat felvonultató csapatok az Egyesült Államokban. NCAA összefoglalónkban ezúttal jó egyéni teljesítményekrõl és egy fontos elismerésrõl számolhatunk be.

A Duquesne 55-45-re gyõzte le a University of Richmond együttesét. A találkozó 33 percig szoros volt, majd 39-37 után egy 11-2-es szériával 50-39-re lépett el a Duquesne és ez döntõnek bizonyult. Szécsi Orsi 33 perc alatt 6 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl, míg Szamosi Amadea 4 percet töltött a pályán, mely idõ alatt egy duplát jegyzett.

A Dartmouth pénteken, illetve szombaton is pályára lépett és mindkét nap vereséget szenvedett. Elõbb a University of Pennsylvania csapatától 71-53-ra, majd a Princeton-tól 76-53-ra maradtak alul. Szabó Fanni az elsõ összecsapáson 28 perc alatt 8 pontot és 1 lepatatnót jegyzett, míg a másodikon 28 perc alatt 7 pontig jutott.

Amikor az Armstrong Atlantic State University csapatáról az Armstrong Pirates-rõl írunk, akkor elõször Barta Brigi egyéni elismerését érdemes kiemelni. A magyar játékost a Peach Belt Konferenciában a hét játékosának választották. Barta a Georgia Regents University otthonában remekelt és szerzett 23 pontot, illetve 13 lepattanót. Az Armstrong Pirates a hétvégén is gyõzelmet ünnepelhetett, a University of North Carolina at Pembroke csapatát 82-56-ra verték. A magabiztos sikerbõl Barta Brigi 10 ponttal és 3 lepattanóval, míg Bognár Hanna 9 ponttal és 4 lepattanóval vette ki a részét.

Az Oral Roberts University 73-57 arányban maradt alul a McNeese State University csapatával szemben. A második félidõben egy 13-2-es széria döntött. Balla Bernadett 31 perc alatt 9 pontot és 12 lepattanót ért el, míg Balla Dorka 14 percet töltött a pályán.

A Florida International University csapata a floridai presztízsrangadón a Florida Atlantic University gárdáját 76-74-re verte. Lábady Zsófiáék közel 8 percig nem szereztek mezõnykosarat a második félidõben, de így is nyílttá tették a csatát. A végjátékban pedig pontosabbnak bizonyultak riválisuknál. Lábady 33 perc alatt 6 pontot és 4 lepattanót jegyzett.

Az Iowa Western Community College 83-69-es vereséget szenvedett a Northeast Community College gárdájával szemben. A találkozón Csutorás Fanni 2 pontig jutott.

Hirdetés