Hirdetés
Archivum

Jó játékkal magabiztos PEAC gyõzelem:

:

Hirdetés

Magabiztosan 78-54-re verte a PEAC a DVTK együttesét a Közép-európai Liga 10. fordulójának magyar rangadóján. A pécsiek a harmadik negyedben 35-34 után hagyták állva riválisukat. Ezen szakasz utolsó 7 és fél percét 24-4-re nyerték. A PEAC kiváló dobóformát mutatott, Williams 20, Orozovic 17, Reid 13 pontot szerzett. A DVTK legeredményesebbje a 12 pontos Tobin volt.

Az Európa Kupa debütálást követõen a PEAC és a DVTK egy repülõgépen érkezett haza Párizsból. A két csapat a közös utazás után vasárnap egy fontos bajnoki rangadóra készült. A más nemzetek együttesei ellen vívott találkozókhoz képest ennek az összecsapásnak az eredménye kõkeményen beleszámít a magyar bajnokság végkimenetelébe. A tét a nézõszámon is érzõdött, az évad nézõcsúcsa született a baranyai megyeszékhelyen.

A DVTK szerezte meg a vezetést a mérkõzés elején Raven találatával. Ezt követõen azonban hamar fordított a PEAC köszönhetõen LaToya Williams extraklasszis teljesítményének és sorozatban szerzett 6 pontjának. A PEAC a vezetést az elsõ szakasz végéig ki sem engedte a kezébõl. 10 perc után 19-15-ös állást jegyezhettünk fel.

A második negyed elején Reid egy bedobás után szemfüles labdaszerzéssel növelte a pécsiek elõnyét. A DVTK Sverrisdottir és Jansone találataival igyekezett a lépést tartani, de amikor Kiss Virág egy 2+1-es helyzetet értékesített, majd Pap Regina egy ügyes betörés után betalált, már 9 egységnyi differencia mutatkozott a felek között. Peresztegi Nagy Ákos a félidõ utolsó 6 percében kétszer is idõt kért, de a PEAC uralta a mérkõzést. Úgy nézett ki, hogy a nagyszünetben 10 pont környékén alakul a különbség.

A második negyed hajrájában elsõsorban védekezésben csökkent a koncentráció hazai oldalon. Egymást után kétszer is könnyedén került helyzetbe a DVTK és ezzel megfelezte a hátrányát. A félidõben 34-30 állt az eredményjelzõn, majd Jansone és Raven pontjaival a harmadik etap elején 35-34-re felzárkózott Peresztegi Nagy Ákos együttese. A pécsiek elsõ mezõnykosarát a harmadik etapban közel két és fél perc játék után Nagy-Bujdosó szerezte. A következõ hazai akcióból Fûrész Dia értékesített egy triplát. A PEAC elõnye ennek megfelelõen fél perc alatt 6 pontra hízott.

A DVTK leblokkolt ebben a szakaszban. Hiányzott egy olyan klasszis teljesítmény, amelyik a vendégeket átsegítette volna a holtponton. Egy 12-0-s széria végén már 47-34-re ment a PEAC. Peresztegi Nagy Ákos mindent megtett, hogy felrázza csapatát. A tanítványai azonban rengeteget hibáztak. A harmadik negyed végén Jovanovic duplájával 59-38-nál a 20 egységet is átlépte a különbség. Ekkor tûzbe-lázba jött a pécsi publikum, ilyen remek hangulat talán még nem is uralkodott PEAC meccsen.

A negyedik negyed elsõ perceinek nagy kérdése az volt, hogy a DVTK látótávolságba tud-e kerülni. Egy 10-0-s pécsi széria után 71-40-nél eldõlt, hogy nem. Ebbõl a szériából a fiatal szlovén tehetség Sonja Orozovic vette ki leginkább a részét. Végül 17 pontnál állt meg. A DVTK-nál fokozatosan pályára kerültek a fiatalok. Elsõsorban Horváth Bernadett érdemel kiemelést, aki egy duplával mutatkozott be és a nagy különbség ellenére érezni lehetett, hogy ég benne a bizonyítási vágy. A PEAC-nál az utolsó 5 percre csökkent a figyelem és a vendégek ezt kihasználva 30 pont alatt tartották a hátrányukat.

A hazaiak összességében remek teljesítményt nyújtottak és fontos gyõzelmet arattak. Az elsõ fordulók görcsösségének már nyoma sem volt pécsi oldalon. A PEAC-nál kulcskérdés, hogy a csapat mennyire tudja maga mellé állítani a közönséget és ez egy olyan találkozó volt, ami ezt a célt is remekül szolgálta. A DVTK-nál légiósok adósak maradtak a jó teljesítménnyel. Ez a hullámzó játék pedig megbosszulhatja magát a folytatásban is.
 

Eredmény
PEAC Pécs – Aluinvent DVTK Miskolc 78-54 (19-15, 15-15, 25-8, 19-16)

Hirdetés