Hirdetés
Nemzetközi Kupák

Jó játékkal nyert a Győr, a továbbjutásért játszhat a zárónapon

BC Prometey - Uni Győr - MÉLY-ÚT 56-83 (16-26, 19-23, 6-17, 15-17)

Európa Kupa, A-csoport, 2. forduló
Győr
Daniel Cankovic, Alakbar Hasanov, Silvia Rath,

BC Promotey: Dubrovina 9/3, Horobets 12/6, James 4, Mosby 19/6, Liubnets 2. Cserék: Mollova 10, Datsko -, Mosiienko -.

UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Kiesel 6, Wenninger 13/6, Dubei 16/, Török 10/6, Mompremier 24. Cserék: Barnai 6, Révész - , Dombai 6/6, Lass -, Kéita 2.

Hirdetés

Az első fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett, így ennek a találkozónak az volt a tétje, melyik együttesnek maradnak életben a továbbjutási esélyei péntekig, a győri FIBA-buborék utolsó napjára.

Jól kezdett a Győr, kétszer is sikerült remekül megjátszani a palánk alatt Mompremiert, aki biztos kézzel értékesítette a kínálkozó lehetőségeket. 4-4-es állásnál Török szórt remek triplát, majd Mosby is hármast dobott. 7-7 és 9-9 is volt a táblán, a győri kosarat Dubei szerezte, aki egy perccel később egy hármast is dobott. A magyar csapat nem tudott meglépni, Mosby mindig érkezett, amikor bajban voltak az ukránok. 14-14-es állásnál ismét Mompremier villant a palánk alatt, Dombai pedig triplát dobott. Hét ponttal léptek meg a magyarok. Török növelte tovább az előnyt, időt kért Viktoria Bolshakova. Mosby köszönt be közelről, Dombai viszont egy triplával közé tette a tízet. 16-26.

Török harcosan játszott – Fotó: FIBA

Liubnets jó büntetőivel indult a második negyed. Rosszul kezdte a játékrészt a Győr, hat pontra olvadt az előny. Jókor jött Wenninger hármasa, rögtön kettő is egy percen belül. Tíz volt közte ismét, 22-32. Mompremier nagyon jól játszott, remek centerjátékot követően és egy tempóból is betalált. Iványi Dalma időt kért, minden bizonnyal a védekezéssel voltak gondjai. 28-36 volt az eredményjelzőn a negyed derekán. A folytatásban az ukránok játszottak jobban, három pontra feljöttek. A negyed végére azonban begyújtotta a rakétákat a Győr, Wenninger harcosságának és pontosságának köszönhetően, megnyugtató fölényre sikerült szert tenni. 35-49.

A győriek megnyugtató előnyt szereztek a nagyszünetig – Fotó: FIBA

Mosby duplájával és a törökök jó védekezésével indult a második félidő. Mosby második duplája már tízre hozta fel az övéit. Monpremier törte meg a győri gólcsendet, de szellős volt a védekezés, újabb ukrán kosár érkezett. A magyarok őrizték tíz pont fölötti előnyüket, a vezetés nem forgott veszélyben. Rengeteg volt a bosszantó hiba, az eladott labda mindkét oldalon. A negyed  közepén Kiesel villant, tizennégy volt ide. Időt kértek az ukránok. Ebben a periódusban nagyon jól játszott a Győr, feljavult a védekezés, akadt több jó egyéni teljesítmény is. A húszat Dubei tette közé, duplát dobott a magyar válogatott kosaras. 41-63-as állásnál pedig már időt is kértek az ukránok. Mollováék csak hat pontot dobtak ebben a negyedben. 41-66.

Monpremier fontos kosarakat szerzett – Fotó: FIBA

Az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek. A Győr ennek ellenére koncentráltan kosarazott, őrizte fölényes előnyét. Iványi Dalma maximális koncentráltságot várt el a csapatától, amikor húszra feljöttek az ukránok időt is kért. Kiesel duplával, Wenninger triplával jelezte, hogy értették a feladatot. A Győr magabiztosan nyerte meg a mérkőzést és holnap a továbbjutásért játszik. 56-83.

Így áll most a csoport:

Hirdetés