Hirdetés
Archivum

Jó kezdés, de utána nagy belga fölény:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a britek elleni negyeddöntõhöz hasonlóan kiválóan kezdett Belgium ellen, de a második etapban riválisunk fölénye rajzolódott ki. A belgák állva hagyták a mieinket a második szakaszban és az ekkor megszerzett elõnyüket stabilan menedzselve 72-56-os gyõzelmet arattak. Ezzel Belgium készülhet az olimpiai selejtezõre. A magyar csapat minden elõzetes várakozást felülmúlva bejutott a legjobb nyolc közé, de végül a legnagyobb álmot, az olimpiai selejtezõt nem sikerült elérni.

Határ Bernadett, Yvonne Turner és Zele Dorina pontjai vezették fel az olimpiai selejtezõs helyrõl döntõ rájátszás meccset. A válogatottunk 9-0-ra lépett el. Hasonló volt a rajt, mint a britek ellen. Jobban folytattuk, hiszen az elsõ szakaszban végig õrizte elõnyét Székely Norbert együttese. 10 perc után 17-12-re vezettünk. A második szakasz nagy fordulatot hozott. A második negyedben közel 7 percen át nem találtak be a magyar lányok és ez idõ alatt 27-17-re fordított riválisunk. Ez 15-0-s futás volt. A differencia a 16 egységet is elérte a felek között. A félidõben 39-25 állt az eredményjelzõn. A félidei statisztika ismét mindent megmutatott. A 10 eladott labda, a 33%-os mezõnymutató nem sok jót ígért a folytatásra a nagy differencia ismeretében.

A harmadik negyed eleje bizonyult döntõnek, miután válogatottunk nem tudott visszakapaszkodni látótávolságba. Négy perc elteltével 47-30-nál a magyar szakmai stáb idõkérése miatt állt a játék. A folytatásban pedig a 20 egységet is elérte a differencia. Az 57-37-rõl induló záró szakaszban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Végül 18 eladott labdával és 35%-os mezõnymutatóval zárta a meccset a magyar csapat. Az utolsó percekben már mindkét szakmai stáb arra törekedett, hogy minden játékosa pályára kerüljön az utolsó meccsen a 2019-es kontinenstornán. A belgák Julie Allemand és Kim Mestdagh 17-17 pontjával 72-56-os sikert aratott. Nálunk a 11 pontos Raksányi Krisztina lett a legeredményesebb, míg Yvonne Turner 10 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Eredmény

Belgium – Magyarország 72-56 (12-17, 27-8, 18-12, 15-19)

Statisztika

Hirdetés