Hirdetés
Archivum

Jó kezdés után érvényesült az amerikai fölény:

:

Hirdetés

Megkezdte szereplését a 3×3-as U18-as válogatott a Kínában zajló korosztályos Világbajnokságon. Az elsõ mérkõzésen 13-9-es vereséget szenvedtek a magyar lányok az Egyesült Államok válogatottjától.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Álomszerûen indult a találkozó, Révész Boróka találatával gyorsan vezetést szereztünk, majd Jáhni Zsófia és Tóth Orsolya növelte a pontjaink számát. Amikor Révész második találatát is megszerezte, már 4-0-ra vezetett a magyar válogatott.

Az egész mezõny legmagasabb csapata az amerikai és ezt érvényre is juttatták. Az elsõ pontjukat büntetõbõl szerezték, majd egy duplával már 4-3-ra felzárkóztak, a második sikeres távoli vállalásuk pedig 5-4-es fordítást eredményezett. Mindkét szituációt kihagyott amerikai büntetõ és utána a centerük által leszedett lepattanó elõzte meg.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Hõsiesen küzdöttek a magyar lányok, de a mérkõzés második felében már egyre jobban érvényesült az amerikaiak fizikális fölénye. Révész találataival 6-5-re és 7-6-ra is felzárkózott a magyar csapat. Ezt követõen azonban riválisunk 10-6-ra ellépett.

Révész ismét betalált, de erre újabb két amerikai pont érkezett válaszul. A hajrába 12-7-rõl fordultak a csapatok. A mérkõzést a mieink részérõl Tóth Orsi két villanása zárta le, így végül a magyar válogatott 13-9-es vereséget szenvedett.

A csütörtöki játéknapon még egy mérkõzés vár a magyar lányokra, 13 óra 5 perctõl Ausztrália lesz az ellenfél.

Eredmény
Magyarország – USA 9-13

Hirdetés