Hirdetés
Archivum

Jó második félidõ harmadik helyet ért a Gyõr számára:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr 76-64-es gyõzelmet aratott a Vasas Akadémia otthonában és ezzel a harmadik helyen zárt a bajnoki alapszakaszban.

A Vasas számára már nem volt tétje az összecsapásnak, míg a Gyõrnek még matematikailag egy hármas körbeveréssel a második helyre is akadt esélye. A Gyõr kezdte jobban a találkozót, 15-8-ra léptek el az elsõ percekben Völgyi Péter tanítványai. Ezt követõen azonban a Vasas kapott el jobb periódust és innen négy perc alatt 16 pontot szerezve 24-19-re fordítottak. A második szakaszban sem változott a játék képe. A Vasas támadásban lényegesen pontosabban játszott és stabilan õrizte az elõnyét, sõt a félidõ hajrájában meg is duplázta azt: 20 perc után 39-29 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elsõ találatát még a Vasas szerezte, de 41-29 után egy teljesen új mérkõzés kezdõdött. A támadójátékot tekintve rendezte a sorait a Gyõr. Goree ponterõs játékával gyorsan csökkent a különbség a két együttes között. Egy 11-0-s szériával egyenlített is a gyõri gárda. Bár a Vasas továbbra is meccsben maradt, de ez a sorozat lélektanilag nagy fordulatot hozott a játékba. A harmadik etap végén 54-50-es gyõri elõnyt jegyezhettünk fel. A záró szakaszban már nem engedte ki a kezébõl a vezetést a Gyõr. A játékrész elején egy 10-0-s sorozat el is döntötte a mérkõzést.

Eredmény
Vasas Akadémia – CMB Cargo UNI Gyõr 64-76 (24-19, 15-10, 11-25, 14-22)

Hirdetés