Hirdetés
Nagyvilág

Jó meccset játszott Szerbia az Egyesült Államokkal:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdődtek az olimpiai selejtezők. A belgrádi játéknap csúcseseménye USA és Szerbia összecsapása volt. A 19 pontos amerikai siker ellenére egy kifejezetten emlékezetes, jó meccset láthattunk. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a főszerepelők is így értékeltek.

“Szerintem ez egy jó mérkőzés volt a nézőknek is és nekünk a pályán is.” – kezdte visszatekintését Jelena Brooks, aki 22 perc alatt 13 pontot szerzett. “Gratulálok az Egyesült Államoknak, fantasztikusak voltak, mint mindig! Mi arra használtunk a meccset, hogy felkészüljünk a szombati és a vasárnapi feladatokra. A második félidőben szerintem jobban játszottunk. Sok mindenen kell még javítanunk, de összességében ez egy jó meccs volt számunkra.”

Marina Maljkovic, a szerb csapat vezetőedzője is csatlakozott a csapatkapitányához és így értékelt a sajtótájékoztatón: “Elégedettek lehetünk a mérkőzés képével, a szurkolókkal, a hangulattal. Természetesen gratulálok az USA-nak. Nekünk volt egy tragikus harmadik negyedünk, amit 28-13-ra elveszítettünk. A legnagyobb probléma, hogy 18 ponttal többet szereztek a festékből. Végig arról beszéltünk a csapattal, hogy nagyon sok pontot érnek festékből és indításokból. Ezen dolgoznunk kell a jövőben. Egy napunk, egy edzésünk van, hogy felkészüljünk azokra a meccsekre, ahol elérhetjük a célunkat, az olimpiát.”

A 15 pontos Skylar Diggins-Smith a mérkőzés egy másik aspektusát emelte ki. “Nagyszerű hangulatot varázsoltak a helyi szurkolók. Nagyon jól járt a labda, 33 gólpasszunk volt és üres helyzeteket tudtunk kialakítani. Nagyszerű csapatmunkával szereztünk győzelmet.” – mondta a gyermekvállalás után visszatérő klasszis.

Dawn Staley egyetemi kötelezettségeinek tesz eleget, így segítője a Minnesota Lynx vezetőedzője Cheryl Reeve irányítja az amerikai csapatot. Az edzőnő a lepattanócsatát emelte ki és azt, hogy a hazaiakat 35.7%-os mezőnymutatón tudták tartani.

“Stábtag voltam, amikor Szerbia bronzérmet nyert 2016-ban az olimpián. Ismertük őket. Nagy tisztelője vagyok a fizikális játékuknak, keményen játszanak. Elismerésem Marina Maljkovicnak. Kiválóan felkészítette csapatát. Jól kellett játszanunk a győzelemhez. Fölényben voltunk a festékben és ezzel tudtunk élni. Uraltuk a lepattanókat és alacsony mezőnyszázalékon tartottuk ellenfelünket. Nyílt helyünk a tranzíciós játékra és ellen tudtunk állni a hazaiak nyomásának.” – összegzett az edzőnő.

Szombaton Szerbia Nigériával, USA Mozambikkal mérkőzik. A csoport másik csütörtöki meccsén Nigéria 85-51-re verte Mozambikot. A játéknap teljes összefoglalója ITT olvasható.

Fotó: KSS.rs

Hirdetés