Hirdetés
Hirdetés
USA

Jó mérkőzéssel emlékeztek a WNBA indulására:

:

Hirdetés

1997. június 21. a profi női kosárlabdázás történetében meghatározó pillanat, ekkor rendezték ugyanis a WNBA első mérkőzését. Ezen a Los Angeles Sparks fogadta a Great Western Forum falai között a New York Liberty-t. 2021-ben a liga immár 25. szezonját teljesíti. Ennek az évfordulónak a jegyében csapott össze vasárnap este a nyitó meccs két résztvevője a Los Angeles Sparks és a New York Liberty.

A történelmi első meccset 67-57-re nyerte a Liberty. Vasárnapi esti ünnepi évfordulós találkozón is a New York-i gárda ünnepelhetett győzelmet. Ezúttal 76-73-as sikert arattak. A Liberty hat, a Sparks öt győzelmet szerzett a feldobásig a 2021-es szezonban. Sokáig úgy nézett ki, hogy a Liberty összességében magabiztosan szerezheti meg a hetedik sikerét. A 44-36-os félidő után a harmadik negyed elején már 14 ponttal is vezettek. A Sparks azonban a játékrész végére egy 21-7-es sorozattal ledolgozta hátrányát.

Fotó: WNBA

Az utolsó 10 percnek 58-58-ról vágtak neki a csapatok. Egylabdás mérkőzés kerekedett, ahol két és fél perccel a vége előtt 71-70-nél még a Sparks járt előrébb.Betnijah Laney duplájával szerezte vissza a vezetést a Liberty. A találkozó hőse pedig a győztes csapatban Bec Allen lett, aki az utolsó percben két blokkot is kiosztott, majd két büntetőt értékesítve biztosította be a sikert csapatának. Végül az ausztrál klasszis 19 ponttal, 6 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt. A Sparks legeredményesebbjének a 20 pontos Erica Wheeler bizonyult.

Átalakult az évek alatt a WNBA mezőnye. Az ünnepi mérkőzésen szereplő két gárda mellett az induláskor is felsorakozók közül már csak a Phoenix Mercury szerepel megszakítás nélkül a ligában.

Eredmény

Los Angeles Sparks – New York Liberty 73-76 (18-21, 18-23, 22-14, 15-18)

Fotó: WNBA

Hirdetés