Hirdetés
Magyarország

Jó úton halad a TFSE-MTK U23 zöld-csoportos csapata:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE (2023 MEFOB Final 4, Debrecen)

Hirdetés

Félidőben járnak az ANB Zöld-csoportjában az alapszakasz küzdelmei. A TFSE-MTK U23 jelenleg a 10 csapatos bajnokság 2. helyén áll féltávnál, 9 lejátszott meccs után 7 győzelemmel és csupán 2 vereséggel. Eddig csak a törökbálinti RODABASKET (69-47) és a Kiss Lenke KA (95-53) tudott diadalmaskodni fölöttük, mindenki másnak magára kellett vállalnia az áldozat szerepét. Kováts Gabriella a Zöld csoporton túl azonban még az Egyetemi bajnokságban is vezetőedzőként tevékenykedik, így egyszerre több fronton vív háborút – vele beszélgetett a klub honlapja a csapat eddigi szerepléséről.

Mennyiben másabb idén irányítani a csapatot annak tükrében, hogy az egyesült együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Kaszásokkal és a Zöld csoporton túl a MEFOB-on is te vezeted a lányokat?

„Azt gondolom mind a vezetőkkel, mind az edzőkkel kiváló a kapcsolat a két klub között és a kommunikáció is jól működik, ami azért elengedhetetlen, mert igyekszünk úgy összeegyeztetni 2-3-4 bajnokság menetét (játékos függő, ki mennyiben érdekelt), hogy az terhelésben ne legyen túl sok, taktikailag és filozófiailag se térjünk el nagyon egymástól, illetve nem mehetünk el amellett sem, hogy ez az iskola rovására menjen a fiatalok tekintetében. Az egyetemisták nagy része pedig dolgozik tanulmányaik és az edzések mellett, a MEFOB mérkőzéseinket hétköznap játsszuk, így gyakorlatilag nincs két olyan nap, amikor ugyanazok a játékosok vennének részt edzésen. Összességében ez igencsak nagy logisztikát igényel.”

Milyennek látod féltávnál a csapatot?

„Jó úton haladunk! A fiatalokon érződik még, hogy más az Amatőr NB I és a Junior korosztály közötti sebesség különbség mérkőzésen, illetve taktikailag is van még mit tanulni, de ez természetes és eddig jól veszik az akadályokat. Az idősebb magnak is fontos szerepe van abban, hogy segítse őket és ahogy látom nagyon jó a csapatkohézió! Talán ez a legfontosabb és ezért tudunk jelenleg a csoportunkban második helyen állni. Ha ezt megtartjuk szezon végéig, nagyon elégedettek lehetünk.”

Mekkora a különbség egy MEFOB és egy Amatőr NB I-es csapat irányítása között?

„Teljesen más, hiszen a Zöld csoportos csapatnak minden nap van edzése. Annyi időt töltünk együtt, hogy minden kis rezzenésüket ismerjük már Arin másodedzőmmel. A MEFOB-os keret játékosai 3 különböző csapatból érkeznek és csak mérkőzésen találkozunk, természetes, hogy nem tudunk annyira összenőni, de idénre úgy érzem én is kiismertem azokat a játékosokat, akikkel edzésen nem találkozunk, valamint erősödött a játékosok és az edzők közötti bizalom is.”

Milyen célokat tűztél ki a bajnokságokat tekintve?

„A MEFOB bajnokságban az elsődleges cél mindenképpen a Final 4-ba jutás, ott már a sorsoláson múlik mennyire lesz nehéz dolgunk a döntőbe jutni, de nem titok, hogy fő célunk a bajnoki cím megszerzése. Az Amatőr bajnokság Zöld csoportjában a dobogó egy reális cél szerintem, de meg kell dolgozni érte és, hogy annak melyik fokát csíphetjük el, az csak rajtunk múlik!”

Hirdetés