Hirdetés
Magyarország

“Jó volt a pályán lenni, jó csapatjáték jellemzett minket”:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Szerdán 19 órától a TFSE-MTK otthonában lép pályára a 7. helyért kiírt párharc második mérkőzésén a Ludovika-FCSM Csata. Jelenleg 1-0-ra vezet a Csata és egy sikerrel lezárhatja az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. A klub videós összeállításában Toman Petra nyilatkozott a várakozásairól.

Az első mérkőzést 77-52-re nyerte a Csata, ezzel március 9. után ismét győzelmet ünnepelhetett. A csapat 51%-os mezőnymutatóval zárt. Egészen pontosan az 59 mezőnykísérletéből 30 sikeres lett. A 30 mezőnykosárra ráadásul 23 gólpassz jutott. Ezt a csapatteljesítményt Toman Petra is kiemelte.

“Nagyon fontos volt nekünk, a csapat pozíciója szempontjából és azért is, hogy végre tudjunk nyerni a rájátszásban egy meccset. Jó volt a pályán lenni, jó csapatjáték jellemzett minket.” – hangsúlyozta a fiatal játékos, aki 12 ponttal és 4 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. Mindössze két dobást hibázott mezőnyből.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

“Fókuszáltak voltunk a meccset megelőző edzéseken és ezt próbáltuk a pályán is érvényesíteni. Az edzőinknek és természetesen magunknak igyekeztünk bebizonyítani, hogy ebből a kisebb hullámvölgyből fel tudunk állni.” – tette hozzá Toman Petra, akit arról is kérdeztek, hogy megismételhető-e egy hasonló teljesítmény szerdán.

“Biztos vagyok benne, hogy a TF is még nagyobb elánnal fog kijönni a pályára, de szerintem fogunk tudni hasonlóan játszani. Főleg, ha bízunk egymásban és élvezni fogjuk a játékot, mint pénteken.” – hangsúlyozta.

A Csata eddig az összes mérkőzését megnyerte a TFSE-MTK otthonában, de Toman Petra szerint ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni.

“Erre nem lehet alapozni, meg kell próbálni maximumot hozni, mint az eddigi meccseken.” – fogalmazott a fiatal játékos, akire korosztályos szinten is nagy feladatok várnak.

“Májusban jön a junior döntő és a B-csoport is folytatódik még. Nyáron lesz az U17-es világbajnokság és az U18-es Európa-bajnokság is, amelyeken erősnek ígérkezik a mezőny. Kiváló fejlődési lehetőségeket kínálnak ezek a tornák, amiket nagyon várok már.” – összegzett Toman Petra.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés