Hirdetés
Magyarország

“Jöhet bármi, mi készen állunk!” – Interjú Kiss Angelikával:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Közel egy hónapos kihagyás után folytatódik a szezon a DVTK csapata számára is. A Völgyi Péter által irányított együttesnél már javában folynak az előkészületek a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós elleni találkozóra, amit hétfőn, Miskolcon fognak lejátszani a felek. A győriek BEAC elleni összecsapásához hasonlóan a diósgyőriek számára ez a mérkőzés a Magyar Kupa előtti főpróbaként fog szolgálni – a találkozó előtt a piros-fehérek fiatal válogatott húzóemberével, Kiss Angelikával beszélgettünk, akit legelőszőr az elmúlt, vírussal teli időszakról kérdeztünk.

“Hogy teljesen őszinte legyek, elég nehezen telt a csapatunk számára ez az elmúlt időszak. Négyen-öten lettünk pozitívak a vírus miatt, így javarészt csak egyéni képzésekről és folytonos tesztelésekről szólt ez a periódus. Emellett arra is figyelnünk kellett, hogy akik meggyógyultak és végül negatív tesztek is lett, őket fokozatosan építsük vissza a rendszerbe – ezért nyílván nem tudtunk úgy edzeni, azzal az intenzitással, ahogy normál esetben edzettünk volna. – fogalmazott Kiss Angelika. – Sajnos én is az egyike voltam azoknak, aki benyelte a vírust, így az én napjaim is inkább gyógyulással teltek. Azonban mivel nem voltak mérkőzéseink, az egészségesek közül – főleg a légiósaink – sokan hazamentek egy pár napos pihenőre. Igazából mostanra tudom azt mondani teljes bizonyossággal, hogy mindenki teljesen felgyógyult, így ezen a héten már maximális edzésmunkát végzünk. Úgyhogy jelenleg minden rendben van, de azért ez az elmúlt időszak nagyon embert-próbáló volt számunkra.”

A DVTK fiatal húzóembere a légiósaik kapcsán Keyona Hayes állapotára is kitért. Az amerikai center novemberben, – két hónap eltiltást követően – tért vissza a diósgyőriekhez, akiket azóta kiemelkedő és stabil játékával segített. Bár Hayes játékán és szerzett pontjain nem látszott ugyan, az amerikai játékos egy makacs sérüléssel küzdött az elmúlt időszakban. Január végén a miskolci klub hivatalos közleményében volt olvasható, hogy a közelmúltban elvégzett orvosi vizsgálatok után az is kiderült, hogy a továbbiakban a csapat nem számíthat Hayes játékára, hisz meg kell őt műteni.

“A Keyona-val kapcsolatos hír eléggé váratlanul ért minket. Tisztában voltunk a sérülésével, – hiszen, ha jól emlékszem már a Brno elleni mérkőzés óta bajlódott ezzel – azonban azt senki sem gondolta, hogy ennyire komoly a helyzet – azért sem tulajdonítottunk neki akkora jelentőséget, mert minden egyes találkozón 100-120 százalékos teljesítményt nyújtott. Amikor azonban a kezelések ellenére sem lett jobb a sérülése a klub elvitte MRI-re, ami végül kimutatta, hogy egy ínszalag el van szakadva a kezében és műteni kell. A műtét szerencsére már sikeresen megtörtént, viszont most hosszabb kihagyás vár Keyona-ra, így rá a szezon hátralévő időszakában sajnos már nem is számíthatunk – haza is ment Amerikába, ahol már megkezdte a rehabilitációt.

Az ő elvesztése mindenképpen megdöbbentő volt a csapatnak, de leginkább azért, mert nem számítottunk rá. Tény, hogy ebben a mostani időszakban semmi sem számít már meglepetésnek, ugyanis olyan időket élünk, amikor az ember már szinte a következő kellemetlen helyzetet várja. A folyamatos megbetegedések már egy mindennapos dolog, Keyona kiesésére azonban senki sem számított. Sajnáljuk is, hogy így történt, hiszen nem kis erőforrás volt ő a számunkra, de ez nem egy olyan szituáció, amin bárki változtatni tudott volna. Egyetlen dolog maradt már csak, meg kell próbálnunk kitölteni azt az űrt, ami a távozása után maradt hátra. Mindenkinek egy szintet feljebb kell lépnie, és a csapatnak együtt kell megpróbálnia pótolni a hiányosságokat. Mondhatjuk, hogy én is majdnem az ő posztján játszom, így biztos vagyok benne, hogy a csapatnak rám is nagyobb szüksége lesz majd, mint ezelőtt. Nagyon nehéz a helyzet, mindenkinek több felelősséget kell majd vállalni, de hiszem, hogy meg tudjuk oldani.”

Fotó: FIBA.Basketball

A miskolciak közel egy hónap kihagyás után újból pályára lépnek, méghozzá az élmezőny újonca, a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós ellen.

“Ennyi leállás után szerint rendkívül nehéz lesz a BKG elleni első félidő, legfőképpen fizikális szempontból. Egy olyan csapatról van szó ráadásul, akiket egyáltalán nem szabad alábecsülni, hiszen mérkőzésről-mérkőzésre bebizonyították, hogy mire is képesek – az ellenünk játszott első találkozón is egy nagyon szoros első félidőt játszottunk. Én azt gondolom, hogy elsősorban azon fog múlni nagyon sok minden fog, hogy hogy fordulunk a találkozó második felében. Amiben nekünk szerintem problémáink adódhatnak az az állóképesség – hogy, hogyan fogjuk bírni a meccset – illetve, hogy mennyire leszünk képesek gyors kosarakat szerezni. Ha ezeket sikerül korrigálni, illetve kiküszöbölni, akkor nagyon jó esélyeink vannak.

Mindenképpen nyerni szeretnénk – főleg ennyi kihagyás után, méghozzá hazai pályán – és szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy papíron mi vagyunk az esélyesebbek. Azonban ezért tennünk is kell. Tehát, ahogy azt már az előbb is említettem, egy pillanatra sem szabad őket lebecsülni, negyven perces, maximális koncentrációra lesz szükségünk és akkor egy jó mérkőzést tudunk ellenük játszani.” – fogalmazott Angelika, akinek a hangvételén az egész beszélgetés folyamán az abszolút magabiztosság érződött.

“Én azt gondolom, hogy minden rosszban van valami jó. A sorozatos megbetegedések és Keyona elvesztése kapcsán azt érzem a csapaton, hogy sokkal fókuszáltabb, illetve cél orientáltabb lett – egyszóval közelebb kerültünk egymáshoz, és most mindenkinek maximálisan a csapaton van a hangsúly. Hiszen ilyen helyzetekben – amikor egy csapat elveszíti az egyik kulcsjátékosát – muszáj méginkább összezárnunk, illetve arra van szükségünk, hogy mindenki többet adjon a közösbe. Ahogy mondtam, most mindenkire nagyobb szükségünk van, de tudom, hogy képesek leszünk megoldani ezt a kialakult helyzetet – mostmár jöhet bármi, mi készen állunk!”

Az idei Killik László Női Magyar Kupasorozat Miskolcon kerül megrendezésre az új, DVTK Arénában. Ez egy hatalmas megtiszteltetés a diósgyőri klub számára, ami valamilyen szinten egyfajta előnybe is helyezi őket, minekután hazai rendezésű szereplésről van szó. A miskolciak számára bár még hátra van a BKG elleni “főpróba” Kiss Angelika egyben arra is kitért, hogy mennyire van már ott a fejekben a Magyar Kupán való részvétel.

“Az előbbiekben említett helyzetnek köszönhetően most nagyon beűrösödött számunkra ez a februári hónap. Egy dolgot tehetünk, meccsről-meccsre haladunk, mindig a következő feladatra kell koncentrálni. Első megmérettetés a BKG elleni mérkőzés lesz, amit természetesen szeretnénk győzelemmel zárni, majd csak aztán következik a Magyar Kupa. Nyílván nem egy távoli eseményről van szó, tehát arra is kell figyelnünk, hogy hogyan osztjuk be az erőinket, de most elsősorban a BKG-n van a hangsúly. Szeretnénk megvalósítani mindent, amit az elmúlt héten gyakoroltunk, hogy majd utána ezt a filozófiát tovább tudjuk vinni a Magyar Kupára is.

A Kupa idén egy miskolci rendezésű esemény lesz, ennek pedig van pozitív és negatív oldala is. Valamilyen szinten negatív hiszen azért vannak elvárások, illetve egy hatalmas felelősség is egyben, de azért pozitív is, mivel a hazai pálya előnyeit élvezhetjük – azt gondolom, hogy ez méginkább segíteni fog minket. Én személy szerint nagyon várom, – de biztos vagyok benne, hogy a többiek is – hatalmas élmény lesz saját közönség előtt játszani, ugyanis, amikor hiányosságok vannak energiában, azt nekik köszönhetően mindig pótolni tudjuk.

Kár esélylatolgatásokba kezdeni, de nyílván profi sportolók vagyunk, így mi is megfogalmaztunk magunkban célokat. Tavaly egy gyönyörű eredményt sikerült elérni, másodikak lettünk, amit jó lenne idén is megismételni. Persze sose lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, – főleg a jelenlegi helyzetnek köszönhetően – de én hiszem, hogy szabad és kell is nagyot álmodni, és éppen ezért idén is a döntő a cél!”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés