Hirdetés
Archivum

John Whisenant vezetheti a csúcsra a New York Libertyt:

:

Hirdetés

A nagy tapasztalattal rendelkezõ John Whisenant kapta meg a New York Liberty kispadját. A kiváló szakember az edzõi feladatokon túl a General Manager posztját is betölti, azaz szabad kezet kapott csapatépítésre.

Minden ligában vannak olyan csapatok, akiknek a jó szereplésére szükség van. A WNBA-ben ilyen a New York Liberty, amely a legnagyobb táborral rendelkezõ alakulat a tengerentúlon és egyben az alapító tagja is a ligának. A Nagy Alma nõi együttese azonban az utóbbi idõben nem remekelt, hiába vitték oda Cappie Pondextert, csak nem jött össze a bajnoki cím. A tulajdonos MSG Sports-nál döntöttek és a teljes szakmai irányítást John Whisenant kezébe adták.

A nõi kosárlabdában 30 éves tapasztalattal rendelkezõ szakember 2005-ben a Sacramento Monarchs gárdáját bajnoki címig vezette a WNBA-ben és ebben az esztendõben az év edzõjének is megválasztották. Whisenant esetében szokás megemlíteni, hogy egymás után két szezonban is az általa edzett kosarasnak ítélték oda a legtöbbet fejlõdött játékos díját.

A neves tréner a University of Mexico, az Arizona Western College és a Coffeyville Community College egyetemeken is dolgozott. A Coffeyville Community College-ban 73,4%-os gyõzelmei mutatóval zárt, miután 282 találkozót nyert és mindössze 102-t veszített mesterként.

A Liberty-nél az új edzõtõl bajnoki címet remélnek. Azt nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövõ, de egy biztos, a New York Liberty a következõ három szezont vendégségben, a Prudential Center-ben tölti, miután a következõ három nyáron felújítják a Madison Square Garden-t.

Hirdetés