Hirdetés
Archivum

Jól fogynak a WNBA draft sztárjai:

:

Hirdetés

Augusztus végén újra megélénkült az átigazolási piac Európában. Elkeltek a WNBA 2010-es draftján elsõként és másodikként kiválasztott játékosok is. Tina Charles Orenburgba szerzõdött, Monica Wright pedig Gdyniába.
 

Az EuroLigában az Orenburg úgy tûnik, tényleg szeretne megragadni és komolyan gondolják a tavalyi Európa Kupa döntõs alakulatuk megerõsítését. Becky Hammon megszerzése után ugyanis lecsapták az idei WNBA draft elsõ kiválasztottjára, Tina Charles-ra. A jamaikai származású 193cm magas, 22 éves játékos elsõ WNBA szezonjában a nem túl veretes Connecticut Sun alakulatánál 15.5 pontot és 11.7 lepattanót átlagolt.
 

A draft második kiválasztottja Monica Wright a Lotos Gdyniához igazolt. A 22 éves, 178 cm magas texasi lány az WNBA szezonjában a Minnesota színeiben 11.2 pontot átlagolt, miközben stabil 25 perces játékossá nõtte ki magát.
 

Ha Lengyelországban kalandozunk, akkor mindenképpen meg kell említeni az Energa Torunt, akik Jelena Maksimovic személyében a szerb válogatott nagy testû centerével erõsítettek. A 193 cm magas Maksimovic az idei EB – selejtezõsorozatban 10.5 pontot és 5 lepattanót átlagolt. A 28 éves centernek Románia ellen volt egy kiemelkedõ mérkõzése, amikor 22 pontot dobott 21 perc játékidõ alatt.

Hirdetés