Hirdetés
Archivum

Jól halad a francia felkészülés is:

:

Hirdetés

Javában készül a csehországi világbajnokságra Franciaország is. A gallok nehéz helyzetben vannak, mivel az egyik alapemberük, Sandrine Gruda WNBA kötelezettségei után csak a héten csatlakozott a kerethez. A franciák túl vannak az elsõ felkészülési tornájukon is, ahol Szenegál és Lengyelország legyõzése alkalmával kifejezetten biztató formát mutattak.
 

Ha a francia nõi kosárlabdával foglalkozó honlapokra tévedünk az Internet forgatagában, akkor szinte mindenhol Sandrine Gruda mosolygós fényképe köszön vissza ránk. Ezt pedig egyet jelent azzal, hogy a franciák legjobb centere, a 2009-es esztendõ legjobb európai játékosa csatlakozott a gall VB kerethez, melyet mellette Marielle Amant, Clemence Beikes, Jennifer Digbeu, Celine Dumerc, Elodie Godin, Emilie Gomis, Johanne Gomis, Pauline Jannault, Marion Laborde, Anael Lardy, Florence Lepron, Endene Miyem, Emmeline Ndongue és Yacine Sene alkot.
 

Az Európa Bajnok a hétvégén felkészülésének azon szakaszába érkezett, amikor már edzõmeccseket is játszanak. Ebbõl a mûfajból az elsõ Szenegál ellen volt, ahol 73-41-re nyertek Emilie Gomis 17 pontjának köszönhetõen. Az elképesztõ fizikummal rendelkezõ Gomis mellett kisebb meglepetésre Pauline Jannault remekelt. A mérkõzés összképéhez hozzátartozik, hogy a szintén VB résztvevõ szenegáli válogatott a feldobás elõtt 45 perccel érkezett meg a meccs helyszínére egy hosszú utazás útán.
 

Ilyen szempontból a két együttes másnapi találkozója sokkal mértékadóbbnak bizonyult. Ekkor már a franciák ászai is belelendültek. Gomis mellett a Jekatyerinburgban még nagyobb klasszissá érõ Dumerc is megvillant (14 pont, 3 gólpassz), de Miyem és Digbeu is szép számokkal zárt. A mérkõzés vége pedig 83-41 lett.
 

A két Szenegál elleni mérkõzés után Lengyelország várt a franciákra. A lengyeleknek üres nyaruk van, mivel nem VB résztvevõk, de rendezõ jogán ott vannak az EB-n, így nem kellett selejtezõket sem játszaniuk. Ennek megfelelõen nem egy csúcsra járatott keret lépett pályára. A galloknál ez a találkozó volt a mélypont Miyem és Ndongue ponterõs játéka mellett a többiek nem pörögtek megfelelõen, Gomis nem is talált a gyûrûbe, Dumerc pedig 3 egységnél állt meg. A gyõzelem így sem maradt el hazai oldalon, a lefújás pillanatában 54-34 állt az eredményjelzõn.

A lefújás után Pierre Vincent elsõsorban azt hangsúlyozta, hogy érthetõ, ha fáradtabb volt a csapata, de a lengyelek taktikai váltásaira tudtak reagálni, mely azt mutatja, hogy fejben együtt van a gárda.
 

A franciák a felkészülésüket Spanyolországban folytatják, ahol a hétvégén a házigazdák mellett a fehéroroszokkal és a görögökkel egy négyes tornán szerepelnek.

Hirdetés