Hirdetés
Európa

Jól halad a Girona csarnokának felújítása, vasárnap fogadhatják a Salamancát:

:

Hirdetés

Javában zajlanak Gironában a Fontajau Aréna helyreállítási munkálatai. A tervek szerint vasárnap 13 órától már itt fogadhatja a Girona a Salamancát a spanyol bajnokság csúcsrangadóján.

A Fontajau helyreállítási munkálataiban két nagyon fontos állomás volt. Az egyik, amikor a víz által elöntött épületkomplexum teljes elektromos rendszerét tesztelni kellett. Itt mindent biztonságosnak ítéltek. A másik pedig egy új parketta lefektetése volt. Ezt végül úgy oldották meg, hogy Tarragonából hoztak át egy borítást. Ott a 2018-as Mediterrán Játékok miatt állt rendelkezésre egy minden igényt kielégítő és teljesen használaton kívüli borítás. Ennek lefektetése jelenleg is zajlik és utána azonnal a festést is elkészítik.

A hatósági engedélyek után a Girona igen későn, csak múlt hétvégén tudta meghirdetni a Salamanca elleni mérkőzést. Ennek ellenére óriási az érdeklődés. Már több, mint 3000 hely elkelt a vasárnapi csúcsmeccs előtt. A két csapat utolsó három gironai mérkőzésén hazai győzelem született. Többek között a bajnoki finálé utolsó felvonásán, amivel elhódította az aranyérmet a Girona, illetve szeptemberben a Szuperkupán.

Fotó: diaridegirona.cat

Hirdetés